Lief Robur wint

HARLINGEN - Nadat Johan Dijksman en trainer Febo op de middenstip werden gedankt voor hun bewezen diensten voor het eerste elftal door voorzitter Henk Metz kon de wedstrijd beginnen tegen Langweer. Langweer, een stevige ploeg die zich niet schaamde om af en toe de botte bijl te gebruiken en dat was ook al het geval in de heenwedstrijd.

Robur begon gehavend aan de wedstrijd, zo ontbraken Douwe Kamsma, Marco Zeilmaker, geschorst en Lee Cottle is of gaat weer terug naar zijn moederland. Dat is jammer want Robur kon deze leuke speler wel gebruiken.

In het begin van de wedstrijd waren er wat kansen voor Sander Zeilmaker en Niels Outhuyse maar het vizier stond nog niet scherp, ook een afstandschot van Jitze Mulder trof geen doel. Vrij vroeg in de wedstrijd kreeg Arnold Adema een gele kaart na een reactie op een overtreding op hem, de tegenstander kreeg ook geel. De gele kaart van Arnold betekent dat hij de laatste wedstrijd volgende week tegen Nicator moet missen.

Chiel Faber had de score kunnen openen na een harde voorzet van Jeroen Kuper maar Chiel maaide over de bal. In de 37e minuut was het dan toch raak, een strakke corner van Jitze Mulder werd door Sander Zeilmaker resoluut binnen geknikt 1-0. En zo waren er legio kansen, vooral Jeroen Kuper had er wel een paar kunnen maken.

Voor Langweer was het van belang dat de score niet te hoog uit zou vallen en trapte op alles wat bewoog en dat was niet alleen de bal. Fysiek stonden ze hun mannetje wel, kansen hebben ze weinig gecreëerd. Peter Helvrich hoefde weinig in actie te komen. Vlak voor rust kreeg Niels Outhuyse de kans om de score te vergroten maar de keeper lag in de weg en tikte de bal corner en die leverde niets meer op.

Na de thee Robur in dezelfde opstelling met de wind in de rug. De kansen hoopten zich op, Jeroen Kuper scoorde wel maar stond in buitenspel positie, hij had eraf moeten blijven dan had Chiel Faber zelf kunnen scoren. Hilko Mulder werd ook getrakteerd op een gele kaart na een overtreding. Vlak daarna had hij de kans om te kunnen scoren, omspeelde de keeper maar trof het zijnet.

Halverwege de tweede helft moest Langweer met tien man verder, Douwe van der Schaaf had z’n tweede gele kaart gekregen van scheidsrechter Woudstra. Tien minuten voor einde wedstrijd werd Jitze Mulder onderuitgehaald op een smerige manier, de vrije trap die daarop volgde werd door Sander Zeilmaker van zo’n 33 meter onberispelijk in de kruising gerost 2-0. De buit was binnen want Langweer was niet in staat om ook maar iets te doen aan deze stand.

Eigenlijk had het 3-0 moeten zijn, een kopbal van Jeroen Kuper werd vanachter de doellijn het veld weer ingeslagen door de keeper van Langweer maar de scheidsrechter had het niet gezien. Het laatste kwartier wisselde trainer Febo Roosenburg nog, Chiel Faber, Jitze Mulder en Brian Zeilmaker werden gewisseld voor Tetze en Mark Helvrich en jeugdspeler Sipke Bootsma. Laatstgenoemde deed het keurig met wat goede voorzetten vanaf de linkerkant.

De wedstrijd kabbelde naar het einde de 2-0 bleef op het scorebord, een verdiende overwinning voor Robur. Komende zaterdag de laatste wedstrijd uit tegen Nicator, wint Nicator dan zijn ze kampioen. Robur zal z’n sportieve plicht doen om dat te voorkomen, dan is Black Boys kampioen.

Routinier Rene Metz speelde weer een ijzersterke wedstrijd in de verdediging van Robur 1. (Foto: Peter IJdema)