Voetbal

Leerzaam avondje voor jeugd Zeerobben in de Harkema

Door Jeroen Pietersma
HARKEMA - Met een selectie van onder de 23 betrad Zeerobben het amateur-Walhalla op de Bosk om tegen een bijna compleet Harkemase Boys de strijd aan te binden. De youngsters waren nou niet bepaald onder de indruk van de entourage en lieten van meet af zien, dat er veel voetballend vermogen bij Zeerobben rondloopt.

De eerste kansen waren dan ook voor de bezoekers en met name Dylan Drent liet zijn visitekaartje achter. Brutaal liep hij een stuk of drie tegenstanders voorbij en kogelde de 0-1 achter de verbouwereerde keeper. Helaas moest Dylan halverwege de eerste helft geblesseerd het veld verlaten. Twee keer foutief uitverdedigen werd door de spits Gersinio Constansia, een echte Harekiet, genadeloos afgestraft’ A-junior keeper Leon Odinga was kansloos.

Na rust kwamen Marijn Helfferich, Steven Beuker en A-junior Patrick van der Veen in het veld en hiermee werd de gemiddelde leeftijd nog lager, maar aan kwaliteit werd niet ingeboet. Zeerobben bleef goed partij bieden, maar toch moest keeper Veenstra nog één keer de meerdere erkennen in de gevaarlijkste man Constansia. Pech had Zeerobben bij een inzet van David van der Pol en Marijn Hellferich op de lat; 3-2 zou toch iets mooier gestaan hebben dan de overigens verdiende 3-1 voor de hoofdklasser. “Ik heb weer heel goede dingen gezien vanavond en ik verheug me er nu al op om volgend jaar met nagenoeg dezelfde talentrijke selectie weer stappen vooruit te kunnen zetten”, aldus trainer Inne Schotanus, die nu eindelijk ook eens zijn broertje Klaas kon bewonderen tegen zijn trots uit Harlingen.

Volgende week dinsdagavond (aanvang 20.00 uur) kan het thuispubliek weer aan zijn trekken komen in een oefenwedstrijd tegen Berlikum op het Oostersportpark. Dit als opmaat naar de belangrijke uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys op zaterdag 5 april.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda