Voetbal

Ledenvergadering Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - In Harmonie en met ambitie. Onder deze kop vond de algemene ledenvergadering plaats in de tot de laatste plaats bezette kantine van de Robbenplaat op het Oostersportpark. Het aantal aanwezige leden is evenredig aan de ambities van en de betrokkenheid bij de club van Groen en Wit. Welke voetbalvereniging kan bogen op een dermate grote opkomst voor een vergadering op een maandagavond in november. Het werd door bestuur en aanwezigen zeer op prijs gesteld, dat ook de A-selectie en de A-junioren met staf acte-de-pr?sence gaven.

De avond werd geopend met de uitreiking van de Wietse Vlietstra Trofee door Jeugdvoorzitter Arjen Miedema aan het F-4 van vorig jaar. De mannen van trainer Wim de Haan en leider Erik Menks werden onthaald op een oorverdovend applaus voor hun prestatie van vorig jaar, najaars- en voorjaarskampioen worden. Hun namen, Kay Blauw, Ray Alkema, Keaton van Wilsum, Lorenzo Jaspers, Daan Prins, Jordy de Haan, Rens Broersma, Siem Spoelstra en Kevin Menks, worden toegevoegd aan de eregalerij der kampioenen en dat waren er vorig jaar 15 in totaal.

In zijn openingswoord kwalificeerde voorzitter Johannes Woudstra het afgelopen voetbalseizoen als zeer bewogen en dan drukt dat woord de gevoelens omtrent de trieste gebeurtenissen nog niet goed uit. In herinnering noemde hij het overlijden van dierbaren, die deel uitmaakten van de familievereniging. “Het leert ons de betrekkelijkheid van het leven, maar het leert ons ook, dat we als vereniging om de rouwende familie heen staan en proberen gezamenlijk of op onze eigen manier een steun te zijn bij de verwerking van dit onverwachte, grote verdriet.”

Dieptepunten, maar ook de hoogtepunten. De vele kampioenen in het afgelopen jaar en de daarbij behorende kampioenskrant. Het verkrijgen van de status ‘Topamateurs’ van de KNVB, de daarbij aansluitende professionalisering van het trainersbestand. De implementering van het Jeugdbeleidsplan, het succesvolle vervolg van de Waddenrobkes en bovenal de verlenging van het sponsorcontract met hoofdsponsor Smeding Groenten en Fruit. De toezegging van de gemeente voor de aanleg van een kunstgrasveld op veld B en vernieuwing van het bestaande kunstgrasveld A. Ook op financieel gebied heerst de tevredenheid en de kascommissie verleende het bestuur en daarmee penningmeester Janna Tolsma décharge voor het seizoen 2012/2013.

Wolter Bakker Trofee
Deze gaat dit jaar zeer terecht naar Ron Veenstra, onder andere voor zijn jarenlange inzet voor de jeugd. Helaas kon hij wegens vakantie niet aanwezig zijn, wel konden de aanwezigen via een filmpje de reactie van Ron op zijn uitverkiezing zien.

Lid van verdienste
Het bestuur kende aan Frans Lindenhovius deze onderscheiding toe op grond van zijn langdurige medewerking in de verschillende commissies en nog veel meer. De stille kracht, die inspringt daar waar nodig is met zijn ervaring en hulp.

Benoeming tot erelid
Gemmie Knipper en Gerrit Bos. Beiden al zijn mensenheugenis lid, maar vooral ook vanaf de jeugdjaren al actief in het kader van de vereniging. Noem een functie en deze is van toepassing op beide heren. Ze treden met recht toe tot de eregalerij.

Afscheid van bestuursleden
Huub Pietersma treedt af als bestuurslid Technische Commissie, maar blijft gelukkig wel beschikbaar voor de andere functies, die hij nu ook al bekleedt. Nathan van der Pol heeft de afgelopen jaren nauwgezet zijn taken als secretaris vervuld en trekt zich terug in verband met verhuizing naar Leeuwarden.

Nieuw
Margreet Feenstra is bereid gevonden om deze belangrijk post in het bestuur op zich te nemen. Bij acclamatie werd haar benoeming als secretaresse vastgelegd.
Met dankzegging voor de aanwezigheid en inbreng van de leden sloot de voorzitter de vergadering en werd er nog geanimeerd nagepraat onder het genot van een versnapering.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda