Voetbal

Laatste competitiewedstrijd Robur: uit naar Aengwirden

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zondag speelt Robur haar laatste competitiewedstrijd onder de naam Robur in Tjallebert tegen Aengwirden. Wel moet Robur nog nacompetitie spelen voor promotie naar de vierde klasse, daarover later meer.

Aengwirden is voor Robur altijd een lastige tegenstander. Deze ploeg presteert enorm wisselvallig met soms een nederlaag met grote cijfers en dan weer een verrassende onverwachte overwinning. Robur gaat voor de drie punten, want de afscheidnemende trainer Chris Douwsma en de spelers willen de competitie beëindigen met een totaal van 50 punten. Bij een overwinning is dat het geval.

Wie er de laatste wedstrijden in de basis staan zal wel niet veel afwijken van de gebruikelijke opstelling. Het zou mooi zijn als Niels Outhuyse weer fit is om zo de competitie af te kunnen sluiten. Robur kende dit seizoen een wat onregelmatige start en heeft in het begin te veel punten laten liggen. Een kampioenschap had er best in kunnen zitten. Toch alle lof voor de trainer en de spelers. Vaak werd er goed gevoetbald en men speelde met enig risico in de achterste lijn. Vaak pakte het goed uit. Het middenveld speelde echter te wisselvallig, maar gelukkig wisten de spitsen door te scoren de winst veilig te stellen.

Eén van de mooiste wedstrijden was de wedstrijd uit bij Black Boys. Robur won verdiend met 2-3. Zo komt er een einde aan 93 jaar voetbal op zondag door Robur. Een historisch en toch ook wel een emotioneel moment. Voor het voortbestaan van het zondag-voetbal in Harlingen is een fusie met de vv Harlingen een must, vooral voor de jeugd en dat is de toekomst. Wie weet wat voor moois de voetbaltoekomst zal brengen.

Programma 5e klasse A
Zondag 4 mei
Bakhuizen - Black Boys 3
Aengwirden - Robur 2
Langweer - sc Bolsward 3
RES - Langezwaag 1
Oldeboorn - St. Jacob 1
AVV - Blauwhuis 3

Programma rkvv Robur
Zaterdag 3 mei
12.00 Leovardia VR 3 - Robur VR 1
Zondag 4 mei
14.00 Aengwirden 1 – Robur 1
11.00 Friesland 3 - Robur 3
10.00 Robur 4 - lrnsum 3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda