Voetbal

Koploper op bezoek op het Oostersportpark

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het gerenommeerde Broekster Boys uit Damwoude is zaterdag te gast bij Zeerobben. Dit team met de bij Zeerobben niet onbekende Anthoon Elsinga als doelman, en spelend in de hoogste regionen van het amateurvoetbal, zal bij menigeen nog bekend zijn uit een grijs verleden.

Dit seizoen zal Broekster Boys weer een gooi doen om te promoveren naar de eerste klasse. De in Friesland niet onbekende trainer Jan Mulder heeft een uitgebalanceerd elftal weten te smeden en met zijn gedrevenheid weet hij het maximale uit zijn mannen te halen. Alleen in de buurtderby’s tegen Kollum (drie) en Veenwouden (één ) lieten ze punten liggen. Afgelopen zaterdag deed Broekster Boys goede zaken. Uit in Idskenhuizen wonnen ze van de nummer twee VVI met een 0-2. Het gat met de huidige nummer 2 Veenwouden bedraagt maar liefst 7 punten.

De competitie is natuurlijk nog lang, maar de titel ‘Herbstmeister’ kan hen niet meer ontgaan. Zeerobben daarentegen is herstellende van een matig start van de competitie, waarin te veel punten verspeeld werden door onnodige gelijke spelen. Hoopgevend was de winst van zaterdag tegen ’t Fean ’58. Na in de oefenwedstrijden al progressie te hebben aangetoond, kwam dat eindelijk tot uiting in wedstrijden waar het omgaat. En zaterdag is zo’n wedstrijd.

Inne Schotanus moet weer puzzelen om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Blessures en schorsingen blijven een bron van zorg. Toch weet de staf altijd weer een voor de tweede klasse representatief elftal de wei in te sturen. Of dat genoeg is om het Broekster Boys moeilijk te maken valt nog te bezien. In de wedstrijd van komende zaterdag zal een gelijkspel als winst moeten worden beschouwd. Steun van het thuispubliek is dan ook meer dan welkom.

Wedstrijden zaterdag 7 december
Zeerobben - Broekster Boys
’t Fean '58 - Blauw Wit '34
CVVO - Waterpoort Boys
Heerenveense Boys - Veenwouden SC
Rijperkerk - Trynwalden VC
SVM Marknesse - Kollum
Leeuwarder Zwaluwen - VVI

|Doorsturen

BuienradarAgenda