Voetbal

KNVB leidt jeugdtrainers Zeerobben op

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Vrijdagavond werd op het Oostersportpark het startsein gegeven voor de interne KNVB trainerscursus Opleiding Binnen de Club (OBC) voor ambitieuze jeugdtrainers van Zeerobben. Deze cursus is een uitvloeisel van de vorig jaar door Zeerobben verworven status van Top Amateurvereniging binnen de KNVB en ondersteunt tegelijkertijd de uitvoering van het Jeugd Beleidsplan van Harlingens grootste voetbalvereniging.

Maar liefst achttien jeugdtrainers hadden zich voor deze cursus aangemeld en zij zullen de komende weken onderwijs krijgen in het trainen en begeleiden van jeugdspelers en –vooral - hoe het Jeugd Beleidsplan vertaald dient te worden in de praktijk. Op deze wijze hopen de KNVB en Zeerobben het technische kader van de club mee te laten groeien met de ambities van de club. En die ambities zijn zeker niet alleen gericht op de prestatiegerichte standaardteams. Integendeel, met het aanbieden van deze cursus wordt het niveau over de gehele breedte opgekrikt en krijgen juist ook de spelers van de lagere teams beter onderricht en begeleiding. Dat verhoogt ook de spelvreugde bij die teams en zorgt er tevens voor dat talenten de kans krijgen zich te ontwikkelen en in de kijker te spelen bij de interne scouts. Bij Zeerobben is het vizier op de lange termijn gericht. Ontwikkelen gaat voor winnen.

Spelvreugde voor de punten.?Na een welkom en openingswoordje van jeugdvoorzitter Arjen Miedema kon KNVB-docent Koop Kerkstra los met de achttien deelnemers die ongetwijfeld enkele leerzame cursusweken tegemoet gaan. Voor wie eens een kijkje wil nemen: de komende weken elke vrijdagvond van 18.30 tot 21.30 uur op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda