Knap herstel Zeerobben in Kollum

KOLLUM - In een rommelige wedstrijd waren beide partijen achteraf blij met een punt. Daarmee is in de openingszin de nabeschouwing al gegeven. Maar het publiek zag een tot de laatste minuut spannende partij tussen twee gelijkwaardige teams. Legio kansen over en weer waren aan de voorwaartsen niet besteed. Een terechte penalty in de tweede helft deed de wedstrijd kantelen en deze had zomaar in het voordeel van Kollum kunnen eindigen, terwijl Zeerobben tot dat moment het meest aanspraak mocht maken op drie punten.

In de beginfase was het aftasten van beide kanten. Kollum kreeg wat mogelijkheden door onrustig optreden in de verdediging, maar dan heeft Zeerobben altijd nog Theo Nota. Na 10 minuten kreeg ook Ane Schaap een schietkans na een goede voorzet van rechts door David, maar zijn harde schuiver ging net naast. Patrick Amels stelde David van der Pol na een stijlvolle aanname in de gelegenheid, maar hij schoot hard over. Een paar minuten later had Patrick de uitgelezen kans op een doelpunt na een vrije trap van Ane Schaap. Zijn inzet was te zacht en dus een gemakkelijke prooi voor de goed keepende Johan Vonk. De als rechtsback opererende Dylan Drent brak door en uit zijn voorzet kreeg Albert Beuker nog een kansje.
Kollum stelde daar een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Nota tegenover, op een schot van Joop Pijnacker redde Nota met de voet. Uit de tegenaanval was het weer Patrick Amels die David van der Pol op snelheid bediende van een afgemeten pas. Net als vorige week tegen Trynwâlden was het wippertje te laag om de doelman te verschalken. David en Dylan waren nog gevaarlijk voor het doel van Kollum, maar de grootste kans op voorsprong was er voor Marinus Hoekstra. Bij toeval kreeg hij de bal in de voeten geschoven en alleen voor Theo Nota schoot hij hoog over. De telkens gevaarlijk opkomende Dylan Drent werd ten koste van een grove overtreding in de 40e minuut gestuit. Uit de hieruit voortvloeiende vrije trap van Ane Schaap scoorde Frank ten Hoeve koppend de op dat ogenblik verdiende 0–1.

Zeerobben nam meteen na rust het heft in handen. Scherp op het middenveld (aanvoerder Albert Beuker was weer terug na een teenblessure) en gevaarlijk in de diepte, maar tot grote kansen leidde dit niet. Kollum stelde daar weinig tegenover. Maar bij voetbal blijkt de wet te gelden, dat als je zelf nalaat te scoren, de tegenstander dit wel doet. Joop Pijnacker mocht vanaf elf meter aanleggen, na een knullige overtreding in het strafschopgebied en hij faalde niet. De wedstrijd leek te kantelen na deze 1–1, want dezelfde veel scorende spits bracht met een bekeken pass Hein van Marrum in stelling, alleen voor Nota bracht de doelman van Zeerobben redding. Reinier van der Stap, inmiddels voor de geblesseerde Dylan Drent ingevallen, ondernam een van zijn befaamd rushes, behield het overzicht en liet Ane Schaap met een hard schot in de benedenhoek de 1–2 aantekenen.
De druk op de verdediging van Zeerobben nam daarna toe en een van richting veranderde doelpoging werd op miraculeuze wijze tot corner verwerkt door keeper Theo Nota. Toch moest ook hij capituleren. Op aangeven van de verder onopvallend spelende Joop Pijnacker scoorde invaller Danny Nicolai van de rand strafschopgebied onhoudbaar de 2–2. Met nog ruim tien minuten te gaan kon de winst door beide partijen opgeëist worden. Noch Joop Pijnacker noch Patrick Amels, beiden alleen voor de keeper, konden de winst binnen slepen. Met dit gelijkspel konden beide teams gefeliciteerd worden met één punt. En de talrijke toeschouwers konden tevreden huiswaarts keren.

In een wedstrijd, waarin geen van de elftallen echt grip kreeg, waren er gek genoeg twee winnaars. Kollum behaalde het eerste punt in een thuiswedstrijd en was daar zichtbaar content mee. Zeerobben spoelde de bittere nasmaak van vorige week weg. Wat donderdag al op de training waarneembaar was, de beleving en de scherpte, zorgde voor een verdiend punt in een uitwedstrijd tegen een gerenommeerde tweedeklasser. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.
Opstelling : Theo Nota, Dylan Drent (60e minuut Reinier van der Stap) , Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Justin Rienks, Albert Beuker, René Markus (75e minuut Steven Beuker), Ane Schaap, David van der Pol, Frank ten Hoeve, Patrick Amels.