Sport

Kinderen maken kennis met tennis

Door JosMeinen
HARLINGEN - Woensdagmiddag kwamen ongeveer 90 kinderen naar TV Ready voor de jaarlijkse tennisinstructiemiddag voor basisschooljeugd. Deze middag werd georganiseerd door Jongerenwerk Harlingen, de Stichting Sportpromotie Harlingen en de jeugdcommissie van de tennisvereniging Ready.

In de ballonhal aan de Achlumerdijk kregen de kinderen een klein uurtje tennisles onder leiding van Fenno Leeuwerke, Marleen Schaap en stagiaire Lisa Bontes. Er waren twaalf miniveldjes uitgezet en er werd door iedereen druk geoefend. De één had meer talent dan de ander maar het was leuk om te zien met hoeveel enthousiasme en plezier iedereen tenniste.

Af en toe vlogen de ballen door de hal en werden de lijnen van het miniveld ver overschreden en moesten de ouders even bukken om niet door een bal geraakt te worden. De ouders kregen ook nog even een kans om hun kinderen te verslaan maar vooral bij de oudere jeugd lukte dit meestal niet. Ongetwijfeld zullen een aantal kinderen ook echt willen gaan tennissen. TV Ready zal ze in dit jubileumjaar dan ook met open armen ontvangen. De tennisvereniging bestaat dit jaar 90 jaar. Dit zal gevierd worden met een groot lustrumfeest op 15 juni.
Na afloop van de tennisinstructiemiddag kreeg de jeugd in de kantine een glaasje drinken, terwijl als herinnering een vaantje en een pen werden uitgereikt.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda