Karakter levert winst op voor Robur

SNEEK - De laatste wedstrijd voor de winterstop van Robur in Sneek tegen Black Boys is in winst omgezet. Dat op zich is een prestatie van de geel-zwarten, want winnen van de nummer twee op de ranglijst; dan doe je het niet verkeerd. Het was koud langs de lijn afgelopen zondag, maar de vaste Roburianen waren weer present.

Robur begon weer in de vaste opstelling van de afgelopen weken, maar had het moeilijk in de beginfase van de wedstrijd. Black Boys is een fysiek sterk team en kletst er wel in, en daar heeft Robur altijd moeilijkheden mee. Maar de spelers van Robur hielden het hoofd erbij en lieten zich niet gek maken. De Snekers hadden een veldoverwicht maar Robur nam na tien minuten toch de leiding. Bram Wijbenga gaf de bal vanaf de linkerkant aan Hilko Mulder op het middenveld en die haalde uit van ongeveer 30 meter en met een lobje verschalkte Hilko keeper Richard Venema die iets te ver voor zijn doel stond. Een meevaller voor Robur, op dat moment tegen de verhouding in.

Black Boys had daar niet op gerekend en werd feller. De overtredingen stapelden zich op en het kon daarom niet uitblijven dat er door scheidsrechter Jager uit Stiens een gele kaar zou worden uitgereikt. Tarik Handi was het slachtoffer. Maar de scheidsrechter had er wel meer kunnen geven.
Na dik een half uur spelen mocht Sander Zeilmaker een vrije trap nemen, zo rond de zestien. Iedereen van Black Boys verwachtte een schot op doel maar het werd een steekballetje op Niels Outhuyse. Die trok de bal voor vanaf de achterlijn en bij de tweede paal stond Andre Alberts vrij om binnen te knikken; 0-2
Vlak voor rust moest Marcel Tuurenhout ook een gele kaart in ontvangst nemen en die zou hem nog duur komen te staan.

Na de rust bleef keeper Peter Helvrich achter in de box en hij werd vervangen door Patrick Dijkstra; een oude blessure speelde weer op bij Peter. Na een paar minuten spelen in de tweede helft incasseerde Marcel z’n tweede kaart en hij kon vertrekken en toen werd het veertig minuten billenknijpen dacht men, maar het liep anders.
Black Boys haalde toen de botte bijl tevoorschijn omdat het scoren niet lukte. Vooral Sander Zeilmaker en Niels Outhuyse kregen het te verduren. Maar Robur hield het hoofd koel. Chiel Faber kwam er in voor Hans Brandes, die weer een goede wedstrijd speelde. Kewin de Jong van Black Boys kreeg ook geel van de scheids na een smerige overtreding op Sander Zeilmaker. In de zestigste minuut nam Robur zowaar, met tien man, een drie nul voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant door Niels Outhuyse werd door Sander Zeilmaker opgepikt. Hij schoot op doel maar trof de keeper op zijn pad maar in de rebound profiteerde Evan van Sertima optimaal en scoorde met het hoofd.
Vijf minuten later dan eindelijk het doelpunt voor Black Boys, na de zoveelste lange bal viel hij eindelijk eens een keer goed voor Elroy de Meer en het was 1-3. Marco Zeilmaker werd ingebracht voor Evan van Sertima die moegestreden was. Na een paar minuten oponthoud vanwege een blessure van de scheids ging men verder met voetballen, waar Patrick Dijkstra z’n talent toonde en een paar goed reddingen had. In de 84e minuut scoorde Black Boys een tweede doelpunt en in de laatste minuten gingen de mouwen nog een keer omhoog bij Black Boys, maar ze waren wat te fanatiek een dat resulteerde in een tweede gele kaart voor Kewin de Jong en hij kon vertrekken.
En na tien minuten blessuretijd klonk eindelijk het laatste fluitsignaal en gingen de armen bij alle Harlingers omhoog - collectief presteren was beloond en nu uitrusten.
Op 2 februari staat de volgende topper op het programma: tegen Bolsward, de koploper.