Voetbal

Kampioenenbal bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was een bijzondere zaterdag op het Oostersportpark bij Zeerobben. Nou is het binnenhalen en huldigen van een kampioensploeg dat altijd, maar als je als vereniging op ??n zaterdagochtend maar liefst zes kampioenen mag huldigen, is het wel heel speciaal.

Zeerobben beleeft een uniek jubileumjaar. Want hoe verzin je het, dat je als vereniging in het jaar waarin je je 60-jarig bestaan viert, nu reeds elf kampioenschappen mag bijschrijven. Jeugdvoorzitter Arjen Miedema had het er maar druk mee. De teams met begeleiders, ouders en supporters stonden bijkans in de rij om gehuldigd te worden, de kampioensschaal in ontvangst te nemen en een meestal uitbundig en luidruchtig feestje te vieren.
Het begon ’s morgens vroeg al met de huldiging van de Waddenrobkes, waarna in razende vaart achtereenvolgens D2, F4, E5, F1, A2 en de Meisjes MB1 volgden. Het clubhuis was soms te klein en telkens weer knalde het ‘We are the champions’ uit de luidsprekers. Wellicht kan dat later deze week nog een keer, want donderdag zou ook C2 nog kampioen kunnen worden.
Na de titel van het eerste elftal in de derde klasse B en het kampioenschap van de A1 in de hoofdklasse toont deze eregalerij aan kampioenen wel aan de hoe sterk Zeerobben in de breedte is en hoezeer het jeugdbeleid en opleidingsplan haar vruchten afwerpt

|Doorsturen

Buienradar



Agenda