Sport

Kampioenen TV Ready gehuldigd

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Als van de 23 deelnemende teams er drie kampioen worden, kan er niet gesproken worden van een erg succesvol seizoen. Zo begon TV Ready voorzitter Janny Grotenboer haar toespraak bij de huldiging van de kampioensteams aan het eind van de laatste competitiedag. Het lag dit jaar niet aan de kwaliteit van de banen. Die lagen er, ondanks een moeizame start vanwege de lange winter, door de inzet van de (vrijwillige) baanonderhouders weer prima bij. Ook de inzet van de competitieleiders was weer groot. Een van hen, Tjitske Hofman, nam na vele jaren als competitieleider afscheid en werd daarom in het zonnetje gezet. De mensen die alle uitslagen verwerkten deden ook dit seizoen weer goed en belangrijk werk.

Als eerste team werden de dames van de derde klasse dinsdagcompetitie (Janneke Buikhuizen, Margriet Dijkstra, Trijntje den Breejen, Anita Bauritius en Marion Verruijt) gehuldigd. Dit team was al voor de laatste speeldag kampioen: een prestatie van formaat.
Vervolgens was woensdagavond het 35-plus team met Joris Hengeveld, Broer de Jong, Edwin Achterbosch, Henk van der Staay en Douwe Bos aan de beurt. De mannen scoorden op de laatste speeldag voldoende punten (een 4-0 overwinning op Nomi uit Sneek) om kampioen te worden. Vanwege afwezigheid van andere teamleden had Douwe Bos de (zware) taak alle bloemen en zoenen in ontvangst te nemen.

Het was de laatste dag nog niet zeker of ook het eerste team, dat speelt in de landelijke competitie, de kampioensvlag zou kunnen hijsen. Er werd van de mannen van TOGO veel tegenstand verwacht. Nadat de vier single partijen echter waren gewonnen kon het niet meer fout gaan. Vervolgens werden ook de dubbels nog gewonnen. Een 6-0 zege bekroonde een sterk seizoen. Er waren dus felicitaties en bloemen voor Piet Jonkman, Patric Purvis, Eddy Melchers, Remco Breider, Rikus Oswald en Fenno Leeuwerke.

Met de afsluiting van de competitie wordt het zeker niet stil op het Cleem Heegerpark. Over een week staat het onderlinge Anneke-Bos-toernooi op het programma, op zaterdag 15 juni gevolgd door het feest ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de vereniging. Hoogtepunt van het jaar wordt natuurlijk weer het open Bent Tobbedanstoernooi, waarvoor weer veel deelname uit heel Friesland en daarbuiten wordt verwacht. Het toernooi wordt gespeeld van 1 tot en met 7 juli.
Iedereen is natuurlijk altijd welkom om het tennispark aan de Achlumerdijk te bezoeken en als toeschouwer te komen kijken bij de diverse activiteiten van TV Ready.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda