Sport

Kaatsseizoen Oosterpark van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Onder ideale omstandigheden is de eerste kaatspartij gesponsord door Supermarkt PLUS in het Oosterpark gehouden. Deze partij is traditioneel de eerste in het nieuwe seizoen en voorafgaand aan het Lanenkaatsen.

Maar liefst veertien parturen prijkten op de lijst en de kaatscommissie was hier best mee in z’n nopjes. Dat het zachte bal-kaatsen weer in de lift zit, blijkt wel uit de deelnamelijst: er waren naast Harlingers elf Franekers en zeven Pingjumers naar het Oosterpark gekomen. Er waren in zowel de winnaars- als verliezersronde prachtige partijen te zien voor het vele publiek. De oude geluidsinstallatie was vervangen door een nieuwe, aangeboden door Hans Buikhuizen, die de installatie zelf in elkaar heeft gezet.
In de finale van de verliezersronde was het partuur van Jan Zeilmaker, Peter Kwast en Edwin Keizer te sterk voor het partuur van Jari Brander, Laurens Looijenga en Jerfrey Guertin. Op een stand van 5-4 6-6 maakte Edwin Keizer de spannende partij uit met een bovenslag.
De finale in de winnaarsronde was weer een ouderwetse kraker; het ‘Franeker’ partuur van Jan Hof, Edwin Seepma en Wytze Hempenius kwam voor met 5-2 maar door sterk perkspel van Hendrik Brandsma en vliegend opslagwerk van Johan Kwast werd deze achterstand weggewerkt en werd de partij gewonnen met een stand van 5-5 6-4. Deze winst betekende de achtste krans dit seizoen van Johan Kwast. De prachtig gevulde boodschappen tassen werden uitgereikt in de Kogelbult aan de winnaars.

Winnaarsronde
1) Johan Kwast, Hendrik Brandsma en Theun Folkertsma
2) Edwin Seepma, Jan Hof en Wytze Hempenius
3) Justin Haarsma, Mark Kwast en Patrick Sjollema
4) Christa Hoekstra, Eddie Sjollema en Dirk Schrik

Verliezersronde
1) Jan Zeilmaker, Peter Kwast en Edwin Keizer
2) Jari Brander, Laurens Looijenga en Jeffrey Guertin

De zaterdag na het Lanenkaatsen is de Juwelier Kramerpartij en dan wordt gestreden om prachtige sierraden. Opgeven kan bij Johan Kwast via 06-51467978.

|Doorsturen

BuienradarAgenda