Sport

Juwelier Kramer/Megahout kaatspartij

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De weervoorspellingen zagen er niet echt gunstig uit zaterdagmorgen, de commissie had net het veld klaar en de eerste deelnemers meldden zich aan toen er een regengebied boven Harlingen hing. De vele plensbuien zorgden er voor dat de commissie besloot om de start uit te stellen van 11 naar 12 uur.

In de tussentijd kon er mooi geloot worden en de 12 parturen waren mooi verdeeld. Om 12 uur was de ergste regen voorbij en de buien maakten plaats voor het zonnetje met een harde wind. Dit zorgde voor de nodige buitenslagen, maar daar hadden de meeste opslagers last van. Daarentegen was het voor de perkspelers een makkie om de bal over alles heen te slaan, dit gebeurde dan ook regelmatig.
Al snel bleek dat partuur 6 met Justin Haarsma, Brian Zeilmaker en Patrick Sjollema snode plannen had om er een lange kaatsdag van te maken, alhoewel ze het best moeilijk hadden in de eerste omloop tegen Jan Zeilmaker, Gooitzen Scheffer en Jeffrey Guentin. Pa Jan liet zich niet zomaar afslachten door zoon Brian; het werd een spannende partij die met de stand van 5-4 en 6-6 in het voordeel eindigde voor Brian.
De finale in de verliezersronde ging tussen partuur 5 met Jan Zeilmaker, Gooitzen Scheffer en Jeffrey Guentin en partuur 10 met Anneke Haarsma, Douwe Talhout en Steven Breimer. Dit laatste partuur kon het niet bolwerken en verloor met 5-3 en 6-6.
Van de finalepartij in de winnaarsronde werd meer spektakel verwacht maar het partuur van Jan Rutten, Lowie Quisenaerts en Hans Buikhuizen was uitgekaatst en verloor dan ook terecht van het partuur met Justin Haarsma, Brian Zeilmaker en Patrick Sjollema, met 5-2 en 6-6 en ze mochten de prachtige horloges in ontvangst nemen. De prachtige horloges en luxe sierraden werden gesponsord door Juwelier Kramer uit Franeker en Megahout uit Drachten.

Winnaarsronde
1) Justin Haarsma, Brian Zeilmaker, Patrick Sjollema
2) Jan Rutten, Lowie Quisenaerts, Hans Buikhuizen
3) Gerrit Nijkamp, Jan Hof, Tetze Helvrich

Verliezersronde
1) Jan Zeilmaker, Gooitzen Scheffer, Jeffrey Quentin
2) Anneke Haarsma, Douwe Talhout, Steven Breimer

|Doorsturen

Buienradar



Agenda