Sport

Joop de Vries winnaar laatste Fondvlucht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op zaterdag 20 juni werd de vijfde en laatste Fondvlucht vervlogen vanuit Bourges (Frankrijk). Hiervoor werden de op donderdag 45 ingekorfde duiven zaterdagmorgen om 7.15 uur gelost voor de terugreis naar Harlingen.

Het was op het hok van Good Old duivenmelker Joop de Vries waar de eerste prijsduif werd geklokt. De doffer 204 had de 710 km afgelegd in 12 uur en 21 minuten vliegen met een toch nog redelijke snelheid van 956 meter per minuut, wat ook goed voor was voor een tiende plaats in het ACG Samenspel 1 van 226 duiven. En ook de tweede prijsduif werd door Joop geklokt die er zestal minuten langer over had gedaan meteen dertiende plaats in het ACG. Dus gingen de bloemen van Cor Nijkamp mee naar de Grettingalaan. De derde prijsduif was van Wierd de Wit die hiermee zijn kampioenschap op de Fond veilig stelde maar nu ook een veertiende plaats in het ACG. De Luxe prijs was deze week voor Joop de Vries. De vleesprijzen werden gewonnen door Wierd de Wit, Joop de Vries, Gorrie Lambregts en Andrew Kooistra.

De uitslag
J. Th de Vries (8) 1.2.9.12.
W. de Wit (4) 3.5.14.
Andrew Kooistra (10) 4.6.8.15. F.Fiege Terschelling (6) 7.
G. Lambregts Terschelling (12) 10.11.13.

Eindstand Fond
Kampioen Onaangewezen:1 Wierd de wit 2 Gorrie Lambregts 3 Andrew Kooistra 4 Joop de Vries 5 Jan Hoogland.
Kampioen Aangewezen: 1 Wierd de Wit 2 Gorrie Lambregts 3 Jan Hoogland.
Duif Kampioen Wierd de Wit met de 09-1624335

De winnaar van de Bedrijven Sponsor Fond Tour Competitie wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt. Er was ook nog een opleervlucht voor de Jonge Duiven vanuit Heino (100 km). Hier voor waren een paar prijsjes beschikbaar gesteld die gewonnen werden door Jan Hoogland, Erik Alkema, Wierd de Wit en Rinnie en Arjen Riem. Deze jonge duiven vliegen volgende week hun eerste wedvlucht.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda