Sport

Jongensteam TV Ready kampioen

Door JosMeinen
Harlingen - Onder prachtige weersomstandigheden is het jongensteam van tennisvereniging Ready afgelopen vrijdag kampioen geworden. Zij spelen in de woensdagmiddagcompetitie onder twaalf jaar. Hierin zitten acht teams, die allemaal tegen elkaar moeten spelen. E?n van de wedstrijden is verplaatst in verband met regen en daarom is die vrijdag met stralend weer gespeeld. Het terras zat vol, een kampioenswedstrijd waardig.

In de laatste wedstrijd moest het team van Ready nog twee wedstrijden weten te winnen. Joël en Jelke de Jong, Antal Kuipers en Karel Monfils moesten het opnemen tegen TV De Molen uit Leeuwarden, die met jonge talenten de baan op kwam. Joël speelde heel spannend en wist uiteindelijk de tiebreak net niet naar zich toe te trekken. Jelke wist door zeer slim te spelen zijn tegenstander vlot te overmeesteren. Dat was het eerste winstpunt. Antal en zijn tegenstander maakten van elke bal een lange slagenwisseling; het werd een marathonpartij, die Antal op het laatst nog wist te winnen. Tegelijkertijd speelde Karel een prachtige, gelijkwaardige partij op baan 1, waar de toeschouwers mooi tennis te zien kregen. De eerste set eindigde in een tiebreak en de tweede set ging ook naar Karel. Zo werd het 3-1 in wedstrijden en was het kampioenschap een feit. Waar de enkels nogal wat strijd vereisten, gingen de dubbels vrij gemakkelijk naar Ready en werd de eindstand 5-1.

De Harlinger jongens hebben al een paar jaar les van Fenno Leeuwerke. In korte tijd hebben ze alle vier progressie geboekt door veel op de baan te staan en wedstrijden te spelen. De vereniging is dan ook trots op zulke kampioenen. Ze zijn na de wedstrijd gehuldigd met luxe bubbels, bloemen, een goodiebag van het jeugdbestuur en een heuse beker met snoep. Door de luidsprekers klonk We are the champions, en zo is het.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda