Sport

Johannes Wijbenga derde in gewestelijke finale

Door Jeroen Pietersma
GRONINGEN - In het afgelopen weekend werd de gewestelijke finale driebanden klein gespeeld in de eerste klasse. Dat gebeurde in de stad Groningen bij biljartclub ?t Centrum. Johannes Wijbenga uit Harlingen deed mee aan deze finale.

Wijbenga speelt in het driebandenteam Noorderling uit Harlingen. Hij had voorronden gespeeld in de tweede klasse en zonder verliespartij had hij een directe promotie afgedwongen naar de eerste klasse. En hij had zich meteen geplaatst voor deze finale in de eerste klasse.
Er speeldenacht8 spelers mee uit vier gewesten; Friesland, Groningen, Drente en Overijssel. Uit elk gewest kwamen twee spelers die direct tegen elkaar moesten spelen om het elkaar helpen te voorkomen. Johannes moest tegen Dirk de Vries uit Drachten en hij maakte bij de stand 27 tegen 27 drie caramboles zodat hij uit was. Maar in de nastoot maakte de Vries er ook drie; remise dus.
De tweede partij, tegen Leusink uit Stadskanaal, verloor Wijbenga met 27 tegen 30. Geen gek resultaat, want Leusink zou tweede worden. De derde partij tegen de latere winnaar Hidding, ook uit Stadskanaal, kon Wijbenga niet winnen; de man was een maatje te groot en hij won in 35 beurten met 30-24.
Na deze partij verloor Johannes niet meer. Eerst tegen van Vilsteren uit Winschoten. Hij kwam wel 29-27 achter maar maakte met drie caramboles de partij uit. Tegen Van den Berg uit Assen was het spannend en het werd 30-30. Tegen Boelens uit Wildervank werd er in 46 beurten gewonnen met 30-27 en de laatste partij tegen G. Homan uit Groningen werd in 45 beurten met 30-26 gewonnen. Een uitstekend resultaat dus van de net naar de eerste klasse gepromoveerde Johannes Wijbenga. Zouden de oude tijden, waarin Harlingen goeie biljarters had met Gerlof Smits, Gerard Smeding en Piet Zondervan, weer herleven?

1 J G Hiddink 12 pnt – moy. 0.790
2 A leusink 10 pnt – moy. 0.742
3 J Wijbenga 8 pnt – moy. 0.646
4 J v d Berg 7 pnt - moy. 0.622
5 B Boelens 6 pnt - moy. 0.607
6 D de Vries 5 pnt - moy. O.533
7 J v Vilsteren 4 pnt - moy. 0.640
8 G Homan 4 pnt – moy. 0.615

|Doorsturen

Buienradar



Agenda