Voetbal

Jeugdvoetbaltoernooi Robur

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - RKVV Robur houdt aanstande zaterdag (1 juni) haar jaarlijkse jeugdvoetbaltoernooi op het altijd gezellige sportpark aan de Harlinger Vierkantsdijk. Het is dit jaar alweer voor de 39e editie.

Het Robur Jeugdtoernooi is inmiddels uitgegroeid tot één van grootste - zo niet het grootste - eendaagse voetbaltoernooi van Friesland. Op dit toernooi wordt gevoetbald door pupillen en junioren , maar ook het meisjesvoetbal komt ruimschoots aan bod. Naast diverse gemengde teams zijn er ook aparte klassen voor de Meisjes MC en de meisjes MD.
Toernooiorganisator Jan Helvrich is er in geslaagd om een deelnemersveld van maar liefst 68 teams naar de Friese havenstad te halen. Dit houdt in dat er zaterdag pakweg 800 voetballers actief zullen zijn en zij worden begeleid door ongeveer 150 leiders/trainers waardoor er een kleine duizend mensen actief zullen zijn met hun geliefde voetbalsport.

Naast alle teams van het organiserende RKVV Robur doen er ook veel teams van de beide zusterverenigingen vv Harlingen en Zeerobben mee. De deelnemende verenigingen van buiten Harlingen zijn dit jaar de beide Terschellinger clubs AVV en sc Terschelling, sc Franeker, LAC Frisia 1883, de Bolswarder clubs RES en JV Bolsward en van Vlieland komt sv Vlieland. Al deze teams worden over 18 poules/klassen verdeeld en zullen om de hoogste eer strijden.

Om dit alles in goede banen te leiden is een strakke organisatie nodig en dit houdt dan ook in dat de aanvangs- en eindtijd van de wedstrijden worden aangehouden. Er worden ongeveer 120 wedstrijden gespeeld en om al deze wedstrijden te kunnen leiden staat een legertje van een dertigtal scheidsrechters paraat.
Maar ook achter de schermen zullen velen actief zijn, zoals de mannen van de terreindienst, de EHBO, het kantinepersoneel, maar ook tijdwaarnemers, wedstrijdsecretariaat en toernooileiding. Hier ging een voorbereiding van van enkele maanden aan vooraf. Nadat alle inschrijvingen waren verwerkt en de poules ingedeeld, heeft Mark Helvrich weer een mooi programmaboekje gemaakt. Robur bedankt alle sponsoren en adverteerders, want zonder hun steun is het onmogelijk zo’n groot opgezet toernooi te organiseren. Robur bedankt ook de gemeente Harlingen voor de perfecte speelvelden, die er weer als een plaatje bij liggen. Het 39e Roburtoernooi begint om 9.00 uur en om 17.45 zal het laatste fluitsignaal klinken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda