Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was anders dan anders op het Oostersportpark afgelopen zaterdag. Er was wel voetbal maar er heerste een wat gelaten sfeer onder de aanwezigen. Dit had alles te maken met het overlijden van jeugdtrainer Peter Hartogs. Veel wedstrijden gingen dan ook niet door. De pupillen echter wel alsmede enkele ?vroege? wedstrijden bij de junioren.

Daarom beginnen we dit keer bij B3. Zij speelden ’s ochtends thuis tegen LSC B5 en verloren hun wedstrijd met 1-4. De overige B-teams kwamen niet in actie.

Bij de C-junioren speelde C1 een ongelukkige wedstrijd in Sneek en verloor nipt met 2-1 van LSC C1. Zeerobben C2 herstelde zich knap na de nederlaag van vorige week. Tegen de oosterburen uit Franeker werd er met 2-0 gewonnen en daarmee is C2 terug aan de kop. C3 verloor uit met 4-2 van Mulier C1.

D1 speelde een goede wedstrijd in en tegen Balk. Helaas stond er aan het einde van de wedstrijd een 5-4 stand op het scorebord maar het was een prachtige pot voetbal geweest.  Ook wat waard. Ook nipt verlies voor D2. Zij kwamen in Minnertsga net tekort en verloren met 3-2. Voor D4 bleek MKV D2 veel te sterk. Zij verloren met 8-0.

Zeerobben E1 en E2 zitten bij elkaar in de competitie en troffen elkaar afgelopen zaterdag. E2 speelde thuis en E1 dus “uit”.. Het werd een 0-3 overwinning voor E1. E3 behaalde een zwaar bevochten overwinning op Beetgum E2. Het werd 2-1. Voor E4, E5 en E6 viel er afgelopen zaterdag weinig eer te behalen. Zij verloren allen van respectievelijk AVC E3, Blauw Wit E9 en DTD E1. Maar het kan morgen zo weer anders zijn. 

Bij de F-pupillen was er een mooie 6-1 overwinning van F1 op FVC F1. In de nieuwe shirts van shirtsponsor Nesta Shipping waren de jongens niet te houden voor de tegenstander. F2 speelde een fantastische wedstrijd in Trynwalden tegen Trynwalden F1 en wonnen met 1-3. Een knappe prestatie. F3 speelde nog maar haar 2e wedstrijd van dit seizoen. De eerste werd gewonnen maar dit keer bleek Nicator F1 met 4-8 te sterk voor F3. Ook verlies voor F4. Maar met 6-4 verliezen bij FVC is geen schande. Integendeel. F5 moest haar meedere erkennnen in AVC F2 en F6 speelde met 2-2 gelijk tegen Minnertsga F3. 

Waddenrobkes

Samba voetbal op de Robbenplaat afgelopen zaterdag! Het Waddenrobkes team Brazilië liet zich van zijn beste kant zien en won alle drie wedstrijden overtuigend. Hiermee neemt het team van bondscoaches Fokelien de Vries en Marjon Douma de koppositie over van team Zweden. Ze staan nu qua aantal punten samen op de eerste plaats, maar Brazilië heeft een beter doelsaldo. De Zweden lieten een steekje vallen tegen team Nederland. De andere twee wedstrijden wonnen zij wel overtuigend. Ook team Nederland komt op stoom. Nederland speelde erg verdedigend onder interim bondscoach Piet de Wit, maar won alle drie wedstrijden, waaronder van koploper Zweden. Een hele mooie prestatie van ons Oranje. Ook Denemarken begint in vorm te komen. Met hun nieuwe aanwinst Jayden Dijkstra in de gelederen speelden ze Argentinië en Italië van de mat en pakten hiermee twee overwinningen.
De spelers van Uruguay met debutant Rik de Wit in de ploeg leken na de 100% score van vorige week een beetje naast hun schoenen te lopen. Zij hadden een mindere dag met slechts 1 punt uit drie wedstrijden. Bondscoach Arnoud Burkels snapte er niks van en heeft voor de komende week een extra looptraining ingelast.... De spelers van Team Spanje raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Zij deden hele goede zaken met 2 overwinning en 1 gelijkspel. Zou dit te maken met de komst van nieuwkomer Ezra Schilder? Kroatië blijft een moeilijk te kloppen tegenstander. Zij wonnen twee van de drie wedstrijden en zijn een stabiele middenmoter. Het catenaccio voetbal van Italië gaat dit seizoen nog punten opleveren, maar afgelopen zaterdag bleek dit niet de juiste strategie. De Italianen scoorden wel, maar bleven helaas zonder winstpunten. Argentinië speelde goed met nieuwe aanwinst Lenn Schippers in het team, maar pakte net als Italië geen punten vandaag. Ook de Engelsen met interim bondscoach Erik Menks wonnen deze zaterdag niet.

De stand na drie speeldagen is:

1. Brazilië 9 22

2. Zweden 9 22

3. Nederland 9 21

4. Spanje 9 15

5. Kroatië 9 13

6. Uruguay 9 11

7. Denemarken 9 11

8. Argentinië 9 7 

9. Italië 9 6

10. Engeland 9 0 

Het gaat overigens erg goed met de Waddenrobkes van Zeerobben. Afgelopen woensdag stonden er een record aantal voetballertjes op het trainingsveld. In totaal maar liefst 43 Waddenrobkes! De trainersstaf van de Waddenrobkes op de woensdagmiddag is sinds de start van het seizoen meegegroeid van 5 trainers naar maar liefst 10 trainers want de jeugd heeft de toekomst! Zeerobben was dan ook zeer content met het feit dat de KNVB bij Zeerobben meehielp om de puntjes nog even op de I te zetten. Geertjan de Grip leverde hiervoor een belangrijke bijdrage aan het optimaliseren van de Waddenrobkes organisatie. 

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda