Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het seizoen is weer begonnen en dat is te merken op het Oostersportpark. Vanaf 8 uur druppelen de eerste voetballertjes al binnen en al vrij snel is het alweer een komen en gaan van voetballers, ouders, opa?s en oma?s en veel vrijwilligers. De hele vereniging draait weer. Dus ook drukte voor het kantinepersoneel, de materiaalman, de scheidsrechters, de wedstrijdsecretaris, de redactie van de website, etcetera, etcetera. Kortom het is weer ?business as usual? op het Oostersportpark en dat betekent een gezellige voetbalsfeer.

A1 is tegen haar eerste nederlaag aangelopen. Thuis tegen Emmen A1 werd er goed partij geboden maar verloor A1 met 3-1. En voor A2 is de kop er ook af. Zij speelden thuis tegen VCR A1 en liepen meteen al tegen een forse nederlaag aan.

Won B1 haar eerste wedstrijd nog afgetekend van WVV B1; afgelopen zaterdag was het andere koek op het Oostersportpark. ONS Boso B1 bleek nog een maatje te groot voor Zeerobben en de jongens uit Sneek wonnen met 2-7. En ook B2 ging kopje onder. Zij speelden in Leeuwarden tegen Frisia en kregen te maken met de ongeschreven wet van het voetbal. Legio kansen creëren maar niet scoren. Dan ga je gewoon met een 4-1 nederlaag naar huis. De meiden van MB1 weten van geen ophouden. Ook afgelopen zaterdag weer winst. Dit keer werden de meiden van Blauw Wit MB1 met 2-8 aan de kant gezet.

Zeerobben C1 had weer een zware tegenstander uit de stad Groningen. Dit keer naar GRC Groningen C1. Opnieuw verloor C1 met dubbele cijfers van het sterke GRC. C2 is nog ongeslagen en won knap met 1-0 van Blauw Wit C3. Voor C3 was AVC C1 een maatje te groot. Zij verloren in Sexbierum met 6-0. De meisjes van MC1 doen het uitstekend. Dit keer naar SDS MC2 maar ook dat was geen probleem. Er werd in Oosterend met 1-3 gewonnen.

Voor D1 was het een relatief gemakkelijke zaterdag. Uit tegen Bolsward D1 werd er met 0-9 gewonnen. En D2 kreeg te maken met het fysiek sterkere Terschelling D1 en verloor daar met 7-1. Maar voetballen op Terschelling blijft natuurlijk leuk. Zelfs als je verliest. D3 speelde een fantastische wedstrijd tegen ONS D4 uit Sneek. Alles zat in deze wedstrijd. Ze kwamen voor, het werd weer gelijk en ze kwamen zelfs achter. Maar op het juiste moment weer wakker geschud en uiteindelijk met 6-3 gewonnen. Dat zijn de wedstrijden. Zeerobben D4 verloor thuis met 1-4 van RES D2. Na de winst van vorige week waren er deze week weer drie punten voor MD1. Dit keer werd er met 1-4 van LSC D3 gewonnen.

E1 speelde een leuke en goede wedstrijd in Leeuwarden tegen FVC E2 en won met 1-3. Ondanks de vechtlust van E2 konden ze niet voorkomen dat er met 1-6 van St. Anna E1 werd verloren. Maar de instelling is goed en dat is misschien nog wel belangrijker. Ook E3 speelde tegen Terschelling maar zij mochten dat op het eigen Oostersportpark doen. Dat leverde uiteindelijk een 6-0 overwinning op. E4 kwam met een zwaar bevochten gelijkspel terug uit Leeuwarden. Tegen L. Zwaluwen werd het keurig 1-1. En de wedstrijd tussen E5 en Rijperkerk E1 werd een doelpuntenfestijn. Zeerobben scoorde 4 keer maar Rijperkerk deed dat 9 keer. Toch een mooie wedstrijd. E6 kon het tegen Foarut E3 niet bol werken en verloor op de vroege ochtend met 11-0.

Een mooie overwinning was er voor F1 op Blauw Wit F2. Op het Oostersportpark werd het 7-2 voor de groenwitten. En ook F2 haalde uit. Zij wonnen met maar liefst 10-0 van Hardegarijp F2. Helaas kon Geel Wit geen team op de been krijgen en dus was F3 vrij. F4 was niet opgewassen tegen de grote jongens van SS F1 en dat zag je terug in de uitslag. Het werd 10-2. F5 kwam ook niet in actie en F6 ging naar L. Zwaluwen F3 en kwamen er achter dat de verschillen in de poule soms veel te groot zijn. Verlies dus maar op naar de dag van morgen.

Ook de competitie van de Waddenrobkes is los gegaan afgelopen zaterdag. Voor een uitgebreid verslag verwijzen we u naar het speciale artikel over de Waddenrobkes elders in deze krant.

Morgen is het met 13 thuiswedstrijden voor de jeugd weer lekker druk op het Oostersportpark met een aantal stadsderby’s op het programma. Altijd leuk. Maar hoe vergaat het C1 tegen Achilles C1 en kunnen de meisjes van MC1 de ongeslagen status vasthouden. Vanaf 9 uur gaat het los op het Oostersportpark waar u van harte welkom bent. Voor de thuisblijvers is er natuurlijk altijd nog www.zeerobben.nl.

X

|Doorsturen

Buienradar



Agenda