Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Terwijl sommige teams nog volop genieten van de zomer en nog even niet met voetbal bezig zijn, zijn andere teams alweer volop in training om goed voor de dag te komen bij aanvang van de bekercompetitie. Die bekercompetitie gaat morgen van start voor de jeugdteams. En Zeerobben is goed vertegenwoordigd met maar liefst 13 teams die aan de start verschijnen. En al die teams komen morgen in actie. Dus kUn je zeggen dat het Zeerobben alweer aardig ?in bedrijf? is.

Onder de nieuwe hoofdjeugdtrainer Camaru van Oostveen zijn A1 en B1 al weer een paar weken volop in training maar ook de overige teams hebben al wat trainingen in de benen. Of dat allemaal genoeg is geweest zal morgen blijken. Op het Oostersportpark zijn er morgen maar liefst 7 thuiswedstrijden. En dat is voor de liefhebber van jeugdvoetbal weer een mooie zaterdagochtend om het seizoen mee te beginnen.

A1, B2, MB1, C1, D1, E1 en F1 spelen morgen hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De overige teams gaan de provincie in. De ochtend begint goed met de derby tussen Zeerobben D1 en Franeker D1 op het Oostersportpark om 9.00 uur. De laatste jeugdwedstrijd is om 12.15 uur wanneer A1 speelt tegen Makkum A1. Kortom, niet alleen de scholen zijn weer begonnen. Ook het voetbal is weer los!

En dat de voetballers er ook dit seizoen weer zin in hebben kon niet beter tot uitdrukking worden gebracht dan door de allerjongste voetballers bij Zeerobben: de Waddenrobkes. Zij hadden afgelopen woensdag hun eerste training. Coördinator Wietse de Wit moet wel even geschrokken zijn toen hij het trainingsveld op liep en meteen al 33 (!) Waddenrobkes kon begroeten. Allemaal even enthousiast. De foto’s op www.zeerobben.nl laten daar geen twijfel over bestaan.

De landencompetitie zal over enkele weken van start gaan en dat gaat ook dit jaar weer een spektakelstuk worden. Het aantal Waddenrobkes zal de komende tijd alleen maar toenemen waardoor er een prachtige landencompetitie georganiseerd kan worden. Via de website van de club kan eenieder op de hoogte blijven van alles wat met voetbal en Zeerobben te maken heeft. Het seizoen is los.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda