Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - We zijn alweer half mei en terwijl de profvoetballers al uitgevoetbald zijn en de finale om de Champions League al gespeeld wordt, zijn de voetballers van Zeerobben nog volop bezig met hun competitie. Voor sommige teams staat er niets meer op het spel maar andere teams zijn nog volop in de race voor een kampioenschap. De ontknoping nadert.

Bij de A-junioren geniet A1 al van de welverdiende zomerstop. Zij hebben de titel in de hoofdklasse al op zak en kunnen nog even nagenieten. Maar voor A2 staat er nog veel op het spel. Zij maakten tegen FV geen fouten en wonnen overtuigend met 8-0 in Leeuwarden. De ploeg staat fier bovenaan in de 2e klasse o7 met 7 punten voorsprong op concurrent Minnertsga A1. Bij winst tegen Berlikum op het Oostersportpark is het kampioenschap voor A2 een feit. Dat zou een mooie prestatie zijn van dit talentvolle team. Ook A3 kwam niet in actie.

Bij de B-junioren is ook B1 al uitgespeeld. Zij hebben een zwaar seizoen in de 3e divisie achter de rug en genieten nu ook van de zomerstop. Zeerobben B2 ging op bezoek bij ONT B2 en verloor met 4-2.

Voor Zeerobben C1 stond de belangrijke wedstrijd tegen Drachtster Boys C1 op het programma. Bij winst zou de ploeg zich handhaven in de 3e divisie H. Dat lukte helaas niet. Thuis werd er met 4-2 verloren. Maar het wonder geschiedde... Want naaste concurrent Viboa verloor thuis met 1-4 van Flevo Boys waardoor Zeerobben zich keurig handhaaft in deze divisie en volgend seizoen op hetzelfde niveau mag uitkomen.
Voor C2 is het seizoen ook bijna ten einde maar staat er ook nog veel op het spel. Afgelopen zaterdag werd er ruim van SDS gewonnen. Worden de laatste 2 wedstrijden ook gewonnen dan wacht er voor dit team ook nog een mooi feestje maar zover is het dus nog niet. Zaterdag wacht de belangrijke wedstrijd tegen Frisia. Zeerobben C3 had een superweek met zowel winst tegen Be Quick Dokkum met 2-3 als ook tegen Friesland C1 met 5-1. C4 verloor met 8-2 van Wardy C1.

Bij de D-pupillen is het doek gevallen voor D1 in de hoofdklasse. Bij winst zou de ploeg zich handhaven maar in Joure werd er met 5-3 verloren en is het hoofdklasserschap ten einde. Zeerobben D2 zit in een super spannende competitie. De ploeg staat bovenaan maar wordt op de voet gevolgd door Franeker D3. De voorsprong is slechts 3 punten en Franeker heeft nog een wedstrijd tegoed. Zelf won de ploeg ruim van Warga D2 en laat nou zaterdag de wedstrijd tegen Franeker voor D2 op het programma staan!! De kampioen D3 deed haar sportieve plicht door ook van Frsia D7 te winnen. Datzelfde gold ook voor D4 dat tegen SWZ D6 won met 6-4. De meisjes van MD1 krijgen de smaak nu ook te pakken en boekten hun 2e overwinning al. Nu werd er van Stiens gewonnen.

In een spannende wedstrijd verloor E1 met gering verschil van FVC E1. Het werd 2-3 voor de ploeg uit Leeuwarden. E2 verloor nipt met 2-0 van AVC E1 en E3 kon het ook niet bolwerken tegen Trynwalden E2 en verloor met 7-5. Maar E4 en E5 deden het uitstekend. Tegen resp. Dronrijp E3 en Wijkels Hallum E5 werd het 3-6 en 2-4. Uitstekend dus.

Bij de F-pupillen won F1 met 5-0 van MKV F1. De ploeg is uitgespeeld en moet nu wachten wat Frisia F3 in de laatste wedstrijd doet. F2 verloor met 1-2 van St. Anna F3 maar F3 wist te stunten door van kampioen Birdaard F1 te winnen. Voor F4 is de competitie ook razend spannend en ook zij hebben nog kans op een kampioenschap. Zij verpulverden CVO F1. F6 speelde tegen Franeker en behaalde in die wedstrijd het 1e punt in deze competitie. In een werkelijk prachtige spannende partij wist F6 in de slotseconden de gelijkmaker te scoren waardoor het 2-2 werd. Het punt werd als een kampioenschap gevierd.

En dan de Waddenrobkes. Ook daar nadert de ontknoping. Na de 6e speelronde afgelopen zaterdag zijn de prijzen van de voorjaars landencompetitie bijna verdeeld. In de strijd om het kampioenschap heeft koploper Nederland nog 1 punt nodig om kampioen te worden. Zij wonnen afgelopen zaterdag alle drie wedstrijden, waardoor het kampioenschap Dani, Brooklyn, Luna, Luca en Nick Dekker bijna niet meer kan ontgaan. Engeland, Uruguay en Italië strijden om plaats 2 en 3. Het wordt nog spannend zaterdag met onder andere Engeland - Italië op het programma. Ondanks de regen was het een mooie voetbalochtend. Er werden maar liefst 37 doelpunten gemaakt in 12 wedstrijden. De stand van de Waddenrobkes met nog één speelronde te gaan is: 1) Nederland 18 44, 2) Engeland 18 35, 3) Uruguay 18 31, 4) Italië 18 29, 5) Brazilië 18 20, 6) Argentinië 18 18, 7) Spanje 18 17, 8) Kroatië 18 14.

Zaterdag staan er toch weer 10 thuiswedstrijden voor de jeugd op het programma met een paar zeer belangrijke wedstrijden. Wat doet C2 om 9 uur tegen Frisia in de strijd om het kampioenschap? En hoe loopt de kampioenswedstrijd van D2 af? Kan A2 om 10.30 uur met de spanning omgaan in de kampioenswedstrijd tegen Berlikum A1 en blijft F4 om 09.00 uur in de race om het kampioenschap als het speelt tegen Dronrijp F3. En dan natuurlijk nog de ontknoping bij de Waddenrobkes. Veel te veel om alles op te noemen. Geïnteresseerd? Neem dan een kijkje op www.zeerobben.nl of kom langs op het Oostersportpark.

|Doorsturen

BuienradarAgenda