Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na de zesde nederlaag op een rij beginnen zich toch langzaam donkere wolken samen te pakken boven A1 dat in Sneek haar meerdere moest erkennen in LSC 1890 A1.

Bij de B-junioren verloor B1 de verre uitwedstrijd tegen de nummer 4, Actief B1, met 8-2. B2 voegde weer 3 punten aan haar totaal toe door met 2-0 te winnen van Beetgum B1.
Zeerobben C1 vergat te winnen tegen SJO Broeksterwalden en speelde met 2-2 gelijk. Ondanks het puntverlies delen zij samen met Zuidhorn C1 de tweede stek achter het nog ongeslagen Dokkumer Be Quick C1. Zeerobben C2 boekte sinds het gelijke spel tegen LSC 1890 C1 maar liefst vier overwinningen op rij en doet het uitstekend in de competitie. Zeerobben C3 kwam afgelopen zaterdag niet in actie en datzelfde gold voor de meisjes van MC1. Hen wacht zaterdag op het Oostersportpark de wellicht boeiende derby tegen FC Harlingen MC1.

 D1 verloor thuis verrassend met 0-1 van SJO Dronrijp/Foarut D1 dat Zeerobben nu passeert op de ranglijst. Ook verlies voor D2. Zij verloren thuis met 1-3 van SDS D1. D3 keerde echter met een prachtige 1-5 overwinning terug uit Heeg.
Bij de zeventallen was er opnieuw winst voor E1. En niet tegen de eerste de beste, want ze stonden tegenover het eveneens nog ongeslagen SJO Dronrijp/Foarut E1 dat door de 3-1 nederlaag voorlopig naar de tweede plaats in verwezen achter koploper Zeerobben E1. Ook Zeerobben E2 pakte drie punten door St. Annaparochie E2 met 3-1 te verslaan. Zij deden daarmee goede zaken om in het spoor van de top drie te blijven. En net als E1 en E2 wist ook Zeerobben E3 met 3-1 te winnen en zich daardoor te handhaven in de top drie. Zeerobben E4 deed het zelfs nog een klein beetje beter want in de wedstrijd tegen Leovardia E6 wisten zij maar liefst vier keer te scoren. Dankzij deze zege zijn ze gestegen tot de bovenste posities van het rechterrijtje.

Winst was er ook voor Zeerobben E5. In Leeuwarden werd tegen Frisia E12 bijna met dubbele cijfers gewonnen. Ook zij doen het uitstekend in de competitie en delen de eerste plaats met onder andere FC Harlingen E3 en FC Harlingen E5. De drie Harlinger teams hebben inmiddels een aardig gaatje geslagen met de rest van de concurrenten in de spannende competitie. Zeerobben E6 kreeg koploper Arum/Stromvogels E2 op bezoek. Zij deden het uitstekend en pakten een puntje door de gasten op 3-3 te houden. En om het succes bij de E-pupillen te completeren wist ook Zeerobben E7 drie punten mee te nemen uit Leeuwarden waar Frisia E14 met 2-4 werd verslagen. En net als de meisjes van MC1 kwamen ook de meisjes van ME1 afgelopen weekend niet in actie.

F1 blijft ongeslagen. Thuis tegen MKV F1 werd er met 6-2 gewonnen. F2 is ook met een geode reeks bezig en won dit keer met 3-1 van Franeker F2. Inmiddels is de tweede plaats bereikt op de ranglijst. Ook 3 punten voor F3 maar daar moest hard voor gewerkt worden. In Leeuwarden werd tegen Leovardia F4 met 1-2 gewonnen. En winst was er ook voor F4 in de wedstrijd tegen Ooosterlittens F2. Het werd maar liefst 6-0. F5 moest haar meerdere erkennen in Tzum F1 dat met dubbele cijfers won. Voor F6 stond de kraker tegen Harlingen F3 op het programma. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk door Zeerobben met 4-0 werd gewonnen. F7 tot slot verloor met 1-7 van St. Anna F4.

In verband met de herfstvakantie is er morgen een beker-inhaalprogramma. D2 komt uit tegen Bolsward D2 in competitieverband en voor E2, B2 en MC1 staan er bekerwedstrijden op het programma. Vanaf volgende week is het weer volle bak op het Oostersportpark en komen de Waddenrobkes ook weer in actie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda