Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was feest afgelopen zaterdag op het Oostersportpark. Niet alleen omdat Zeerobben 1 in de wedstrijd tegen Minnertsga kampioen werd, maar ook omdat zowel bij Zeerobben D3 en D4 de kampioensvlag in top kon. Nadat een week eerder Zeerobben A1 als eerste van de jeugdteams kampioen was geworden, voegden zich daar op zaterdag 12 mei nog twee teams bij. Zeerobben D3 versloeg Franeker D4 in eigen huis en werd daarmee ongeslagen kampioen. Ook Zeerobben D4 werd, met nog twee speelronden te gaan, ongeslagen kampioen. Zij kwamen terug uit IJlst met een klinkende 1-7 zege en terug op de Robbenplaat ontvingen ze de kampioensschaal. Als alles meezit kunnen er de komende weken nog enkele schalen worden uitgereikt, want er zijn meer jeugdteams in de race voor de titel.

Zeerobben A2 bijvoorbeeld. Zij kwamen zaterdag niet in actie, omdat de tegenstander onvoldoende spelers op de been kon brengen, maar afgelopen woensdag reisden ze naar Berlikum en verspeelden daar twee kostbare punten in de race voor de titel. Met nog die wedstrijden te gaan hebben ze dan weliswaar nog alles in eigen hand, maar dan moet het de vormcrisis wel te boven zien te komen. Zeerobben A3 kwam vorige week maar liefst drie keer in actie. Na een klinkende zege tegen Frisia A3 in Leeuwarden volgende nederlagen tegen Terschelling A1 en Dronrijp A2. Bij de B-junioren was er eveneens een druk programma voor B2. Nadat ze op woensdagavond op het hoofdveld van Harkemase Boys een knappe zege hadden behaald, gingen ze afgelopen zaterdag in eigen huis nipt ten onder tegen ODV B1. En ook dinsdagavond speelde B2. In Opende werd nipt verloren.

Zeerobben C1 dat vrijwel het gehele seizoen knokt tegen degradatie in de landelijke Derde Divisie deed zeer goede zaken door in Leeuwarden hekkensluiter Blauw Wit ’34 C1 met 2-4 te verslaan. Daarmee is de degradatie overigens nog niet voorkomen. Alles komt aan op de laatste wedstrijd. Hoofdrolspelers in de degradatiestrijd zijn Viboa (de nummer 11) en Zeerobben (de nummer 10). De groenwitten hebben een voorsprong van één puntje op de Groningers. Kortom: spanning alom komend weekend. Daar waar C1 strijdt tegen degradatie is Zeerobben C2 koploper en titelkandidaat. Ze leken fluitend op weg naar de titel, maar verloren afgelopen zaterdag op Terschelling met 1-0. Ondanks het verlies blijft C2 koploper en als ze het hoofd koel weten te houden in de drie resterende wedstrijden dan is er nog geen man overboord. Zeerobben C3 ging op het sportpark Keatsjemuoillan in Trynwalden met 3-1 onderuit. Voor hen geen stress over een titel of eventuele degradatie. Zij doen het keurig in de middenmoot. Zeerobben speelde afgelopen weekend niet, maar moesten op dinsdagavond aantreden tegen BroeksterWalden. Er viel slechts één doelpunt in het duel in Broeksterwoude en dat was voor de gastheren. Nipt verlies dus voor C4.

Zoals gezegd werden bij de D’s Zeerobben D3 en D4 kampioen, maar ook Zeerobben D1 kwam in actie. Net als C1 strijden zij ook tegen degradatie. En net als C1 pakten ook zij zeer belangrijk punten. Op het Oostersportpark werd met 4-2 gewonnen van concurrent LSC 1890 D1. Of het genoeg is om degradatie te voorkomen hangt af van de laatste wedstrijd. Koploper Zeerobben D2 maakte geen fouten in Grouw. Ze wonnen met ruime cijfers en zagen mede-titelkandidaat Franeker D3 verliezen. Ook hier is echter nog niets beslist, want ondanks het verlies blijven de Franekers de grote concurrent en kan het nog alle kanten op.

Bij de zeventallen deelden E1 en Gorredijk E1 de punten. Het werd 3-3. Zeerobben E2 kwam niet in actie en E3 moest dinsdagavond opdraven tegen Leeuwarder Zwaluwen E3. Een overwinning zat er helaas niet in, want de Leeuwarders wonnen met 1-2. Zeerobben E4 wist met ruime cijfers te winnen van SJO HRC E4. Op het Oostersportpark werd het maar liefst 8-1. Een titel zit er voor hen niet meer in, maar dankzij deze klinkende zege zijn ze weer in beeld voor de podiumplaatsen. De top drie ligt binnen handbereik. Ook Zeerobben E5 boekte een belangrijke zege. Samen met Holwerd voeren ze de ranglijst aan en afgelopen zaterdag wisten ze op het Kalverdijkje in Leeuwarden met 1-4 te winnen van Rood Geel E4. Ook in deze competitie spanning tot het allerlaatste. En over spanning gesproken: wat te denken van de competitie waarin Zeerobben F1 uitkomt. De groenwitten zijn samen met Frisia en Blauw Wit in de race voor de titel. In de topper tegen Frisia ging F1 verrassend met 0-2 onderuit en concurrent Blauw Wit pakte drie punten tegen MKV. Door de nederlaag van F1 zijn er nu drie koplopers met evenveel verliespunten. Dus ook voor F1 geldt: Meimaand Finalemaand. En Zeerobben F2? Ook bij hen is er sprake van spanning tot de laatste snik. Voor de titel is F2 dan weliswaar uitgeschakeld, maar samen met Wiardy en St. Annaparochie is de tweede plek achter koploper Geel Wit de inzet van de strijd. Zeerobben F3 boekte een knappe en ruime zege tegen SJO HRC F2. Acht doelpunten voor Zeerobben en geen tegentreffers. Ook Zeerobben F4 boekte een ruime zege. Tegen Frisia F11 moesten ze slechts één tegentreffer incasseren, maar ze poeften er zelf maar liefst negen in. En ook Zeerobben F5 toonde zich een ware doelpuntenmachine door in Berlikum vijf keer te scoren. Het was echter niet genoeg, want de gastheren prikten er eentje meer in. En Zeerobben F6 was in Leeuwarden niet opgewassen tegen Blauw Wit ’34 F10 en ging met 8-1 kopje onder.

Waddenrobkes
Afgelopen zaterdag speelden de Waddenrobkes de landencompetitie niet om 9.00 uur, maar om 12.30 uur. Ze zaten namelijk in het voorprogramma van de kampioenswedstrijd van Zeerobben 1! De Waddenrobkes speelden de voorwedstrijd van Zeerobben 1 tegen Minnertsga 1 en mochten daarna met de spelers van beide teams in de line-up het veld op lopen. Het werd een fantastisch middag! De landencompetitie wordt steeds spannender. Engeland en Spanje waren de winnaars van de 5e speelronde. Zij wonnen beide twee keer en speelde één keer gelijk. Koploper Nederland liet punten liggen, waardoor de ploegen weer dichter bij elkaar komen. De top drie ziet er als volgt uit: 1) Nederland 15 35, 2) Engeland 15 29 en 3) Italië 15 26.
De strijd om de Penaltybokaal blijft eveneens spannend. Welke speler gaat de Waddenrobkes vertegenwoordigen op de familiedag op zaterdag 22 juni aanstaande? David Kwast maakte geen fout, hij scoorde beide penalty’s en blijft aan de leiding. Hij wordt gevolgd door Finn Koornstra en Dani Wiekstra: 1) David Kwast 10, 2) Dani Wiekstra 9 en 3) Finn Koornstra 9.
Nog twee speelrondes te gaan van de landencompetitie. Zaterdag 18 mei aanstaande spelen de Waddenrobkes weer op het reguliere tijdstip om 9.00 uur en een week later is de finaledag van de landencompetitie.

Hoewel Ondanks het feit dat voor een aantal jeugdteams de competitie er alweer op zit staan er komend weekend toch maar weer liefst elf thuiswedstrijden op het programma. De meest belangrijke is de wedstrijd tussen Zeerobben C1 en Drachtster Boys C1. Inzet is lijfsbehoud in de landelijke Derde Divisie en Zeerobben C1 kan daarbij best een steuntje in de rug gebruiken. De wedstrijd van C1 begint om 10.30 uur. Voor hen wordt het de belangrijkste van het seizoen. Maar er is meer te beleven op zaterdagochtend. Voor het meest actuele programma verwijzen we u graag naar www.zeerobben.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda