Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Weinig wedstrijden afgelopen weekend voor de groen-witte jeugd. Op het programma stond een beker/inhaalweekend ingepland. Niettemin konden er successen? worden genoteerd. De meisjes van Zeerobben MB1 speelden de kwartfinale in het KNVB bekertoernooi en wisten in het beruchte stadion De Lange Leegte van de voormalige profclub SC Veendam de halve finale te bereiken door de meisjes van Veendam na een bloedstollend spannende penaltyreeks te verslaan. Maar er was meer. Wat te denken van de eclatante zege van A1 in Winsum en de winst van het in 2014 nog ongeslagen Zeerobben A2. Maar in de wedstrijden van de groen-witte jeugd was er niet alleen maar succes.

Zoals gezegd pakte Zeerobben A1 drie heel belangrijke punten in het Groninger Winsum tegen Viboa A1. Na een reeks nederlagen en een teleurstellend gelijkspel tegen SJO Bergum BCV combinatie op het Oostersportpark vorige week was er nu dus wel de broodnodige winst tegen Viboa dat net als de groen-witten alle zeilen bij moet zetten in de strijd tegen het degradatiespook. Komend weekend mag  A1 op bezoek bij HZVV in Hoogeveen. Ook een opponent uit het rechterrijtje. De winst in Winsum van afgelopen weekend smaakt ongetwijfeld naar meer en wellicht gaat de groen-witte hoofdmacht van de jeugd op herhaling in Hoogeveen. Zeerobben A2 lijkt in 2014 vooralsnog niet te stuiten. Zij boekten afgelopen zaterdag de vierde overwinning op rij en lijken daarmee op weg naar de koppositie van het rechter rijte. Op een vrijwel verlaten Oostersportpark versloegen zij afgelopen zaterdagmiddag  SJO Bergum BCV combinatie A2 met maar liefst 6-1.
 
Bij de B-junioren was er een vrij weekend voor B1. Voor zowel B2 als B3 stond er een inhaalwedstrijd op het programma. B2 moest het opnemen tegen Blauw Wit B2. De ploeg die Zeerobben een paar maanden geleden nog van het veld tikte. Maar in Leeuwarden ging het anders. Blauw Wit had dan wel het betere van het spel maar in zo’n wedstrijd zie je dat je met inzet en wilskracht ook veel kunt bereiken. Het werd uiteindelijk 2-7 voor B2 die daardoor een plaatsje stijgt op de ranglijst. Het streven is om het beste B2-team in deze competitie te worden. Dat past bij een club als Zeerobben. Ook B3 speelde een inhaalwedstrijd. En hoe! B3 won met 2-5 van L. Zwaluwen B2 en staat door de overwinning nu aan kop. En het verhaal over de meiden van MB1heeft u in de editie van afgelopen dinsdag kunnen lezen. Door de strafschoppen beter te nemen plaatst MB1 zich ten koste van Veendam MB1 voor de halve finale van KNVB beker. En ook nog eens voetballen in het stadion de Lange Leegte was een enorme ervaring voor de meiden.

Bij de C-junioren kwam alleen C2 in actie in competitieverband. We kunnen er kort over zijn. Sparta C1 uit Deinum bleek met 2-7 meer dan een maatje te groot. En de meisjes van het succesvolle MC1 besloten te oefenen tegen hun ouders.

Bij de E-pupillen waren er afgelopen weekend slechts twee wedstrijden. E2 verloor nipt met 2-1 van Hardegarijp E1 en E4 verloor met 7-1 van CVO E1.
 
Doelpuntrijke voetbalochtend Waddenrobkes
Vorige week regende het nog op de Robbenplaat. Afgelopen zaterdag scheen de zon en was het prachtig weer. Het werd een heerlijke voetbalochtend waarbij de vijftig Waddenrobkes van Zeerobben hun talenten weer lieten zien. Er werden maar liefst zestig doelpunten gemaakt tijdens de vierde speelronde van de Waddenrobkes.

?De mooiste wedstrijd van de ochtend was absoluut Uruguay tegen Spanje. Spanje stond met 4-1 voor, maar Uruguay wist de wedstrijd toch nog te winnen met 5-4. Een super prestatie van de mannen van bondscoach Andre Koornstra. ?Zweden was de enige ploeg die de 100 procent-score pakten op deze zaterdag. Zij wonnen alle drie wedstrijd overtuigend. Hiermee klimmen de Zweden weer naar de eerste plaats op de ranglijst. Ook Team Engeland deed het fantastisch. De stabiele middenmoter won twee keer en speelde één keer gelijk waardoor de Engelsen nu vijfde staan in de stand. Als ze deze lijn doortrekken zit er nog meer in met deze ploeg. ?Team Argentinië herstelde zich goed na de puntloze speelronde van vorige week. Zij behaalden twee overwinningen. Ook Team België blijft loeren op de bovenste plaatsen. Ook zij behaalden twee overwinningen. Nederland en Ierland verloren zaterdag niet en pakten beide 5 punten. Uruguay en Kroatië pakten 4 punten. Denemarken is erg wisselvallig. Vorige week waren zij nog koploper, nu pakten men slechts 1 punt. Italië en Spanje behaalden deze zaterdag helaas geen punten. ?De stand na vier speelrondes is als volgt: 1) Zweden (12, 25), 2) Ierland (12, 24), 3) België (12, 23), 4) Denemarken (12, 21), 5) Engeland (12, 18), 6) Uruguay (12, 18), 7) Nederland (12, 18), 8) Spanje (12, 12), 9) Argentinië (12, 11), 10) Brazilië (12, 11), 11) Italië (12, 9), 12) Kroatië (12, 7).

Na vier speelrondes heeft de strijd ‘Penaltykiller van de Waddenrobkes’ nog twee spelers overgehouden met de 100 procent-score. Bas Siemonsma en Jesper Burkels scoorden beide 8 van de 8 genomen penalty’s. Grote klasse van deze heren. Zij worden op de voet gevolgd door vele andere Waddenrobkes.

Het Team van de Week
Het Team van de Week is deze week Team Engeland. Onder leiding van bondscoach Siebolt Krikke begint het voetbal van Engeland de laatste weken steeds meer vaste patronen te krijgen. Engeland heeft een stevig blok op het middenveld met Abel Schokker en Jordi Krikke. Abel met zijn sterke linkerbeen is met name verdedigend erg sterk. Jordi speelt meer met de punt naar voren zoals we dat in voetbaltermen zeggen. Klein maar erg dapper is Justin Jilderts. Justin scoorde afgelopen zaterdag de belangrijke winnende goal tegen België. Rik de Wit is een belangrijke verdediger van Engeland en probeert het iedere tegenstander erg lastig te maken. Samen vormen deze heren een goed collectief en kunnen ze van iedereen winnen.

En dan tot slot even vooruit kijken naar de dag van morgen. Menig voetbalclub zou graag elf thuiswedstrijden zien op haar sportcomplex maar voor Zeerobben is het een ‘rustige’ zaterdagochtend. Daarnaast zijn er ook elf uitwedstrijden en spelen de Waddenrobkes natuurlijk hun vijfde speelronde op het Oostersportpark. Dus om nou te spreken van een rustige voetbalochtend? Vanaf 9.00 uur is er de aftrap van vier jeugdwedstrijden en de laatste jeugdwedstrijd begint om 12.15 uur. Genoeg te doen dus!

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda