Sport

Jeugdjournaal Zeerobben


HARLINGEN - Het is afzien voor de voetballers momenteel. En dan hebben we het niet over de weersomstandigheden maar wel over het onderbreken van het zaterdagochtendritme. Amper drie wedstrijden bezig in de voorjaarscompetitie en er wordt alweer een beker- inhaalprogramma vastgesteld voor de dag van morgen. Voor veel teams dus een vrije zaterdag maar niet voor iedereen.

Zeerobben A1 en SJO Bergum BCV Combinatie A1 deelden de punten op het Oostersportpark. A1 wist de achterstand nog wel weg te poetsen, maar de puntendeling was niet genoeg om uit de gevarenzone te komen. Komende weekend mag A1 het in Winsum opnieuw proberen tegen Viboa A1, een opponent uit het rechterrijtje. Ook in de twee daaropvolgende duels treft Zeerobben tegenstanders die min of meer in hetzelfde schuitje zitten. Zeerobben A2 zit in een flow en wist opnieuw de volle winst te pakken. Thuis tegen SC Veenwouden A1 werd het 2-1. Zij zijn nog steeds ongeslagen in 2014.

Wat was B1 dichtbij een klein stuntje. Tegen de nummer drie van de ranglijst, ST Viboa/Hunsingo B1 werd er op eigen terrein nipt met 2-1 verloren. B2 kwam niet in actie omdat de tegenstander geen team op de been kon brengen. Zij doen morgen een nieuwe poging. B3 deed goede zaken door met 6-1 van Bolsward B3 te winnen. En op MB1 lijkt geen maat te staan. Afgelopen zaterdag weer een klinkende 6-1 overwinning op Heerenveense Boys MB1. Trotse koploper nu met morgen de bekerkraker tegen Veendam MB1 in het vooruitzicht. 

Hekkensluiter C1 had nog geen wedstrijd gewonnen in de loodzware derde divisie. Toen via Twitter bekend werd dat C1 in Eelde met dubbele had gewonnen van Actief C1 werden de berichten aanvankelijk niet geloofd. Maar het was wel degelijk waar. C1 keerde terug op de Robbenplaat met een 1-10 overwinning. De wedstrijd gaat dan ook de boeken in als ‘het mirakel van Eelde’. Zeerobben C2 bleek niet opgewassen tegen Wardy C1 en ging met 1-3 onderuit en zakten daardoor naar de zesde stek in de ranglijst. Zeerobben C3 pakte drie belangrijke punten in Sneek. Het was nog niet voldoende om de laatste plaats achter zich te laten, maar hebben de overige teams van het rechterijtje daardoor wel weer in het vizier.

Het moet altijd nog maar even. Winnen van de nummer laatst in je competitie. D1 deed dat keurig en won met 5-1 van Makkum D1. Een mooie 3e plaats voor D1 op dit moment. En ook winst voor D2 in de wedstrijd tegen ST Foarut/Dronrijp D2. Het werd 0-4. D3 speelde een spannende wedstrijd tegen Nicator maar verloor nipt met 1-0 en D4 was niet opgewassen tegen AVC D2 en verloor met 1-5. En ook nipt verlies was er voor de meisjes van MD1 die maar met 1 doelpuntje verschil verloren. 0-1 voor FVC MD1 dus.

Net als A1 zijn ook de meisjes van ME1  nog steeds ongeslagen in 2014. Ze morsten dan weliswaar twee punten door gelijk te spelen tegen St. Annaparochie ME1, maar hebben de koppositie nog steeds in handen. In Leeuwarden deelden MKV ’29 E1 en Zeerobben de punten. Het werd 2-2. Achter koploper Lw. Zwaluwen E3 nemen ze na twee duels de tweede plaats in. Zeerobben E2 was op stoom tegen Hardegarijp E1 en wist met maar liefst 8-1 te winnen. Na drie speelronden delen ze de koppositie met Sparta ’59 E1 dat een iets minder doelsaldo heeft. Zeerobben E3 reisde naar Terschelling. En op het Waddeneiland werd AVV E1, na een spannende duel, meet 2-4 verslagen. Zeerobben E4 zegevierde tegen Frisia E10. Het was een wedstrijd met als inzet de tweede plaats op de ranglijst. Die werd dus gewonnen door de groenwitten die nu het vizier hebben gericht op koploper Franeker E5. Zeerobben E5 verslikte zich in koploper St. Annaparochie E5. In eigen huis werd met 2-9 verloren. Ondanks de nederlaag wist E5 zich te handhaven op een keurige derde plaats.


Bij de F-pupillen wisselende resultaten. F1 verloor met 6-3 van LSC F2. F2 behaalde een puntje tegen L. Zwaluwen en speelde 2-2. Winst was er wel voor de teams F3, F4 en F5. Een geweldige prestatie. F3 won van FVC F5, F4 was te sterk voor Franeker F6 en F5 pakte de volle winst tegen WWS F2 door met 2-5 te wiinnen. En door dit resultaat staat F5 zelfs bovenaan in de competitie. Spannend. F6 tot slot verloor van FVC F7 met 0-4.

De Waddenrobkes
De derde speelronde van de Waddenrobkes stond weer garant voor veel plezier, mooie acties en heel veel doelpunten. Denemarken was afgelopen zaterdag de ploeg in vorm. Als enige ploeg wonnen zij alle drie wedstrijden. Hiermee stijgen de Denen naar de koppositie op de ranglijst. Naast de Denen, deed ook Ierland het erg goed door met twee overwinning en één gelijkspel van het veld te gaan. Ook Italië deed het verrassend goed. Na twee punten uit 6 wedstrijden pakten de Italianen met twee overwinningen en één gelijkspel maar liefst 7 punten! Onze pizzabakkers beginnen langzamerhand in vorm te komen en stijgen op de ranglijst.
 
Uruguay won twee keer, Brazilië ging ongeslagen het veld af, Nederland pakte 4 punten, Engeland en België gingen met één overwinning het veld af en ook Spanje, Kroatië en Zweden pakten allemaal één of meerdere punten. Helaas behaalde alleen Argentinië geen punten.
 
Na iedere speelronde is er tot nu toe een nieuwe koploper gewesst. Wie staat er na morgen aan kop? Alle teams zijn aan elkaar gewaagd en het is iedere week weer spannend. De stand na drie speelrondes:
 
1. Denemarken 9 20
2. Ierland 9 19
3. Belgie 9 17
4. Zweden 9 16
5. Uruguay 9 14
6. Nederland 9 13
7. Spanje 9 12
8. Engeland 9 11
9. Italie 9 9
10. Brazilie 9 8
11. Argentinie 9 5
12. Kroatie 9 3
 
Na drie speelrondes heeft de strijd Penaltykiller van de Waddenrobkes  nog drie spelers overgehouden met de 100% score. Bas Siemonsma, Lenn Schippers en Jesper Burkels scoorden allen 6 van de 6 genomen penalty’s.
 
Het Team van de Week ??
Het Team van de Week van de Waddenrobkes is deze week Denemarken, hier kunnen we niet omheen. Met drie overwinningen op deze zaterdag klimmen de Denen naar de eerste plaats op de ranglijst. Bondscoach Romke van der Veen zette afgelopen zaterdag zijn team op scherp. Spelmaker Brooklyn van der Veen is de doelpuntenmaker van het team. Hij was ook deze zaterdag weer trefzeker. Jayden Dijkstra is de stille kracht op het middenveld. Jayden is een man van ‘geen woorden maar daden’, een harde werker op het veld. Björn de Vries wil graag keeper worden, maar moet het dit seizoen nog doen als laatste man. Dat gaat hartstikke goed. Kuitenbijter Viggo Brunia speelden afgelopen zaterdag een keer met een ander team mee, maar is normaal gesproken van grote waarde voor Denemarken.

Voor morgen dus een beker-inhaalprogramma. Is er dan niets te doen? Integendeel. Om 09.00 uur natuurlijk de opkomst van de Waddenrobkes middels de vlaggenparade. Zij voetballen gewoon door. En C2 en A2 spelen ook gewoon een inhaalwedstrijd op het Oostersportpark. Daarnaast zijn er nog een aantal uitwedstrijden. Wat te denken van de meiden van MB1 die doorgedrongen zijn tot de laatste 8 van de KNVB beker en morgen naar Veendam afreizen. Kunnen ze daar stunten? Kortom, genoeg reuring op het Oostersportpark al is het wat minder druk dan u gewend bent.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda