Sport

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het begint alweer een klein beetje te wennen als je je op zaterdagochtend een weg door alle fietsen moet banen om uiteindelijk de velden te bereiken. Dat geeft altijd een goed gevoel. Dan weet je dat de jeugd dat doet wat ze zo leuk vind. Voetballen bij Zeerobben dus.

Net als vorige week liep A1 opnieuw tegen verlies aan. Ditmaal bleek het hooggeplaatste Groninger GVAV Rapiditas te sterk. Een blik op de ranglijst leert dat voor de groen-witte hoofdmacht van de jeugd worden de resterende wedstrijden stuk voor stuk finales zijn. Komende zaterdag is de eerste. Dan komt degradatiekandidaat SJO Bergum BCV Combinatie naar het Oostersportpark. Winst is een must. Zeerobben A2 reisde naar Bergum en kwam met drie punten terug op de Robbenplaat. Zij zijn nog ongeslagen in 2014 en hebben het vizier gericht op de koppositie van het rechterrijtje. Of dat haalbaar is zullen de resterende wedstrijden uitwijzen.

Na de mooie overwinning van vorige week tegen FVC was er nu verlies voor B1. ’s Middags om 15.00 uur voetballen in Hoogezand tegen de nummer 2 bleek geen goed combinatie. Zaterdag gewoon weer op normale tijden op het Oostersportpark tegen de nummer 3 van de ranglijst, ST Viboa/Hunsingo B1. B2 behaalde een mooie overwinning tegen het hooggesplaatste SDS B1. Voor de winterstop nog geen schijn van kans maar nu een afgetekende 5-1 overwinning. B3 kwam niet in actie. Een ook de meiden van MB1 kwamen weer met winst thuis. Dit keer een vette 8-0 overwinning op SJO Bergum BCV Combinatie MB1.

Na het hoopvolle puntje vorige week tegen ONS BOSO Sneek was er nu nipt verlies voor C1 tegen LSC 1890. En in Franeker stond de derby tussen Franeker C2 en Zeerobben C2 op het programma. Er was geen eer te behalen voor de groen-witten en zij gingen met 5-1 kopje onder. Ook voor C3 was er verlies. In eigen huis delfden zij het onderspit tegen Mulier C1. De meisjes van MC1 tenslotte deden het uitstekend tegen Frisia MC2. Zij wisten hun duel met 5-1 te winnen.

D1 won afgetekend met 9-0 van Balk en bezet inmiddels weer de 3e plaats. Het lijkt het hoogst haalbare voor de ploeg. D2 kwam in de wedstrijd tegen Mulier niet verder dan een brilstand: 0-0 dus. De derby tussen Zeerobben D3 en Mulier D1 werd in het voordeel van de Arumers beslist: 0-4. En ook D4 ging kopje onder. Tegen Berlikum D2 werd er met 3-0 verloren. MD1 deed het uitstekend. De zware uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum D2 werd keurig met 1-2 gewonnen. Vast een leuke terugreis geweest.

De meisjes van ME1 zijn na hun tweede overwinning in de voorjaarsreeks koploper. In Leeuwarden wisten ze met 1-3 te winnen van Blauw Wit ’34 ME3. Voor E1 was het pas de eerste wedstrijd van 2014, maar dat ze het nog niet verleerd zijn kwam tot uitdrukking in de uitslag tegen Frisia E5. Op het Oostersportpark werd het 3-1. Zij moeten na deze eerste wedstrijd alleen het eveneens nog ongeslagen Lw. Zwaluwen E3 voor zich dulden. In Deinum deelden Sparta ’59 E1 en Zeerobben E2 de punten. Het werd 1-1. Zeerobben E3 had het erg moeilijk tegen het sterkere Stiens E5 en verloor met 2-7. Zeerobben E5 deed het wat dat betreft beter. Na het verlies van vorige week pakten zij in Hardegarijp drie punten en wonnen met 1-3.

Nog geen winst voor F1 in de voorjaarscompetitie maar de ploeg zit er tegenaan. Dit keer verlies tegen Bolsward F1. En ook de wedstrijd tussen F2 en SJO Robur/Harlingen F2 was een spannende. Twee gelijkwaardige ploegen met een nipte overwinning voor de SJO. F3 boekte de eerste overwinning in de voorjaarscompetitie. Het werd 4-2 tegen Frsia F7. F4 verloor met 1-2 van VC TRynwalden F2 maar winst was er wel voor F5 in een doelpuntrijke wedstrijd. Het werd 3-6 tegen Ouwe Syl F2. En F6 trof een veel te zware tegenstander in MKV F4. Het werd 12-0 voor de ploeg uit Leeuwarden.

Waddenrobkes
Afgelopen zaterdag speelden de Waddenrobkes van Zeerobben de tweede speelronde van de landencompetitie. Hoewel het zonnetje het liet afweten vandaag, was het enthousiasme bij deze toppers groot. Ierland en Nederland deden belangrijke zaken door beide alle wedstrijden te winnen. Toch was het Zweden dat de koppositie pakte. Zweden is een veel scorende ploeg met volop talent. Bondscoach Rense Poortman liep dan ook met een big smile van het veld af aan het eind van deze prachtige voetbalochtend. Ook het Deense elftal deed goede zaken door 7 punten te pakken. De koploper na de eerste speelronde, te weten België, wist de goede vorm van vorige week geen vervolg te geven. Toch blijven zij met één overwinning en twee gelijke spelen ongeslagen in de landencompetitie. Engeland lijkt een stabiele middenmoter te worden. Zij pakten 4 punten uit 3 wedstrijden, gevolgd door Spanje met 3 punten. Onderin blijft het ook erg spannend. Bondscoach van Italië Jeroen Pol stuurde zijn team met een catenaccio-tactiek het veld in wat helaas maar 1 punt opleverde. Volgende week maar weer vol op de aanval! Ook Uruguay, Argentinië en Kroatië pakten 1 punt. Team Brazilië behaalde ondanks erg attractief spel helaas geen punten. Stand na twee speelrondes: 1) Zweden 6 14, 2) België 6 14, 3) Ierland 6 12, 4) Denemarken 6 11, 5) Spanje 6 10, 6) Nederland 6 9, 7) Uruguay 6 8, 8) Engeland 6 8, 9) Argentinië 6 5, 10)Brazilië 6 3, 11) Kroatië 6 2, 12) Italië 6 2.
 
Na twee speelrondes begint ook de stand van de Penaltykiller van de Waddenrobkes enige vorm te krijgen. Maar liefst 6 spelers behouden de 100% score door 4 van de 4 penalty’s te benutten. Volgende week volgt de eerste tussenstand.

Het Team van de Week
Een nieuwe rubriek in het verslag van de Waddenrobkes is ‘Het Team van de Week’. Het eerste Team van de Week is Zweden, de koploper van dit moment. Bondscoach Rense Poortman en zijn zoon Renzo staan iedere zaterdagochtend te popelen om naar Zeerobben te gaan voor de landencompetitie. Meestal zijn ze als één van de eerste aanwezig op het veld om alvast samen een balletje te trappen. Renzo is de doelpuntenmaker van Team Zweden. Mike Bosman en Marit de Jong zorgen ervoor dat Renzo in stelling wordt gebracht. Mike en Marit zijn erg serieus met het voetbalspelletje bezig en worden iedere week beter. Nieuwkomer Cristiaan Groenveld moet nog even wennen aan het voetbalspel, maar als hij lekker blijft trainen komt het vast helemaal goed.

Zaterdag weer een heerlijk voetbalochtend op het Oostersportpark. Er zijn maar liefst 14 thuiswedstrijden op het Oostersportpark. Wethouder Glasbeek zal zijn ogen uitkijken als hij rond kwart over tien de nieuwe kleedgelegenheid op het Oostersportpark officieel zal openen. Dat zal op een speciale en spectaculaire wijze gebeuren. Hij zal dan meteen kunnen zien dat uitbreiding ook echt nodig was. De vele jeugd zal hem bij de opening begeleiden. Maar er is niet alleen feest natuurlijk. Er wordt ook gevoetbald. Zoals gezegd te veel om op te noemen. Vanaf 9.00 uur, Oostersportpark!

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda