Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Nog een weekje en dan begint voor alle teams van Zeerobben de competitie weer. Er wordt dan een start gemaakt met de voorjaarsreeks voor de pupillen. De junioren zijn inmiddels al weer los. Zo kwamen A1, B1 en MB1 afgelopen zaterdag al in actie.

Voor A1 stond de zware uitwedstrijd tegen Emmen A1 op het programma. De ploeg uit Emmen is koploper in de vierde divisie en heeft als doel om volgend seizoen in de derde divisie uit te komen. In Emmen wist A1 de schade te beperken maar ging uiteindelijk wel met een 5-0 nederlaag terug naar Harlingen.
Voor B1 stond de uitwedstrijd tegen ONS B1 op het programma. De ploeg uit Sneek staat 4e en B1 bezet momenteel een achtste plaats in de vierde divisie. In Sneek wist B1 nog wel drie keer te scoren maar ONS wist zeven keer het net te vinden en daarmee wonnen ze deze wedstrijd.

Voor de meiden van MB1 stond de bekerwedstrijd tegen DZOH MB1 uit Emmen op het programma. Een zware loting dit keer want de meiden uit Emmen spelen in de hoofdklasse. Maar MB1 begon goed en nam al vrij snel via Irene een 1-0 voorsprong. Een mooie opsteker. Maar door een afstandsschot van DZOH werd het vlak voor rust toch 1-1 ondanks de vele mogelijkheden die Zeerobben gehad had.
De tweede helft was spannend. Door falen van de verdediging kwam Zeerobben 2-1 achter en toen het even later ook nog 1-3 werd dacht iedereen dat het over en uit was. Behalve de meiden. Die deden er nog eens een schepje bovenop. En toen Marije de 2-3 scoorde gloorde er weer wat licht aan het eind van de tunnel. En toen het een paar seconden voor tijd ook nog eens 3-3 werd door een doelpunt van Irene ging het dak eraf op het Oostersportpark. Toen de scheidsrechter floot was er grote vreugde maar er moesten nog wel ‘even’ strafschoppen genomen worden. Iedereen weet dat dat een loterij is. Maar Britt, de keepster van Zeerobben, ontpopte zich als een echte ‘penalty killer’ en keerde er maar liefst drie. En aangezien Zeerobben er wel drie in schoot is MB1 door in de beker en schaart zich bij de laatste acht. De kwartfinale wordt gespeeld op 29 maart aanstaande maar de tegenstander voor MB1 is nog niet bekend.

Hoewel het deze week vakantie is in het noorden, is er voor morgen toch een beperkt programma. A2 speelt thuis tegen Buitenpost en B2, C1, C3 en D1 spelen een uitwedstrijd. Volgende week dus de start van de overige teams maar daarover veel meer in het Jeugdjournaal van volgende week.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda