Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De echte voetballiefhebber van jeugdvoetbal moet nog even geduld hebben. Op zaterdag 15 februari aanstaande gaan de eerste competitiewedstrijden voor de jeugd weer van start. Dan komen in ieder geval A1 en B1 weer in actie op het Oostersportpark. De jongste jeugd moet nog even wachten tot 8 maart.

Maar veel teams kunnen niet zo lang wachten en willen goed aan de start verschijnen. Die gebruiken de vrije zaterdagen dan ook voor het spelen van oefenwedstrijden. En op een sportcomplex met inmiddels twee kunstgrasvelden (en volgend seizoen drie) kun je dan prima uit de voeten. Ook als de weersomstandigheden wat minder zijn.

Zeerobben A1 speelde deze week een oefenwedstrijd tegen Blauw Wit en verloor die met 2-5. Maar gezegd dient te worden dat er gespeeld werd tegen Blauw Wit 2. Een mooie testcase voor de jongens die komend seizoen overgaan naar de senioren.
B1 speelde thuis ook een oefenwedstrijd. Stiens B1 was deze week de tegenstander. Een tegenstander die uitkomt in de 1e klasse en daar een keurige 3e plaats bezet. B1 wist de oefenwedstrijd met 2-1 te winnen.
Ook B2 heeft de draad weer opgepakt. Zij oefenden afgelopen zaterdag tegen Bolsward B1. Een ploeg die een klasse hoger speelt en daar in de middenmoot staat. Bolsward was beter maar B2 hield goed stand en wist zich steeds weer terug in de wedstrijd te knokken. Het werd uiteindelijk 4-2 voor Bolsward.
Ook D1 kwam weer in actie. Zij speelden tegen een ploeg die bovenin meedraait in de andere 1e klasse, Foarut D1. Op een koud en winderig veld werd er toch weer keurig met 1-4 gewonnen. De komende weken treft D1 een aantal sterke tegenstanders en dan moet het niveau weer een stukje hoger komen te liggen. 
En morgen ie er toch ook weer gewoon voetbal op het Oostersportpark. Er mag dan wel geen competitie zijn; A1 en B1 oefenen gewoon weer. Beide spelen tegen Leovardia. De wedstrijden beginnen om 10.30 en 12.15 uur.

Ledenstop?
Het bestuur laat weten dat geruchten over een mogelijke ledenstop bij Zeerobben absoluut ongegrond zijn. In tegendeel. Binnenkort gaan de Waddenrobkes weer van start met hun competitie. De jongste aanwas van Zeerobben is inmiddels ook al weer in training. De stand van zaken per heden is dat er straks maar liefst 48 Waddenrobkes zullen meespelen in de voorjaarscompetitie. Zit Zeerobben daarmee vol? Nee hoor! Coördinator Wietse de Wit en zijn bondscoaches verwelkomen graag meer meisjes en jongens die op een laagdrempelige manier willen kennismaken met de voetbalsport. Geruchten dat Zeerobben vanwege de overweldigende belangstelling voor deze minipupillen een ledenstop ingevoerd zou hebben, kunnen dan ook naar het rijk der fabelen verwezen worden. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda