Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor veel teams was het afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van de najaarsreeks. Sommige teams moeten morgen nog een keer aan de bak omdat zij iets in te halen hebben. Dan is het wintetsrtop voor de jeugd van Zeerobben. Nou ja winterstop, zaterdag 21 december a.s. staat alweer het eerste zaalvoetbaltoernooi voor de F-pupillen en de Waddenrobkes op het programma. En in januari gaat dat weer verder. De voorjaarscompetitie gaat begin mart weer van start.

In de Vierde Divisie H moest Zeerobben A1 haar meerdere erkennen in ONS Boso Sneek A1 en verloor met 2-3 op het Oostersportpark. Door het verlies is A1 terug te vinden op de achtste stek in de ranglijst. Het verschil met de nummer zes bedraagt slechts drie punten waardoor er nog van alles mogelijk is in de drukke middenmoot. SJO Broeksterwalden A2 en Zeerobben A2 deelden de punten. In Damwoude werd het 3-3. Het puntje was nog niet genoeg om de laatste stek te verlaten, maar A2 heeft drie wedstrijden minder gespeeld dan de nummer voorlaatst, dus zij zullen ongetwijfeld alles op alles zetten om de laatste plek op termijn achter zich te laten.

De B-junioren waren niet echt succesvol afgelopen week. B1 verloor thuis met 3-1 van Drachtster Boys. Tegen deze ploeg werd kort geleden nog in Drachten met 2-2 gelijk gespeeld. B2 had een zware uitwedstrijd in Deinum tegen Sparta Deinum. Pas om 15.00 uur klonk het aanvangssignaal. Toen het eindsignaal klonk was het bijna nacht en stond er 4-1 op het scorebord. En ook B3 kon de eer niet hooghouden tegen ST IJVC Blauwhuis B2. Ze verloren met 7-1.
 
Bij de C-junioren kreeg Zeerobben C1 een ongenadig pak slaag van Flevo Boys C1. In Emmeloord werd met dubbele cijfers verloren. Voor hen is het wonden likken en hopen dat er na de winterstop betere resultaten worden geboekt. Ook voor C2 was er verlies. In eigen huis bleek Berlikum C1 met 1-4 te sterk waardoor Berlikum de groenwitten op de ranglijst passeerde. Ook C3 kon in Bolsward geen potten breken. Op sportpark Het Bolwerk was gastheer Bolsward C2 met 5-1 te sterk.

D1 speelde de topper tegen SJO RVC D1 maar kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd van D2 was heel spannend maar helaas verloor D2 nipt met 2-1 AVC D1. D3 speelde thuis tegen Stormvogels D1 en had geen moeite met de “buren”. Het werd 5-1 voor D3.
 
Voor de E-pupillen is zaterdag 7 december 2013 een dag om snel te vergeten, want geen van de teams kwam tot winst. Zeerobben E1 verloor sneu van Blauw Wit ’34 E4 en aangezien titelkandidaat Dronrijp E1 met ruime cijfers wist te winnen van Zeerobben E2, dat in dezelfde competitie uitkomt, moet Zeerobben E1 vanaf plek drie toekijken naar het vervolg van de competitie. Ook Zeerobben E3 kwam niet tot winst. Zij waren niet opgewassen tegen Frisia E8 en verloren in Leeuwarden met 4-2. Zeerobben E4 zag Warga E2 met 0-5 winnen, Zeerobben E5 verloor met dezelfde cijfers van Stiens E5 en Zeerobben E6 ging in Leeuwarden met 6-0 kopje onder tegen Leovardia E7.

F1 sloot de najaarscompetitie keurig af met een 4-1 overwinning op Hardegarijp F1. Voor F3 was het een spannende wedstrijd. Nou ja, eigenlijk meer voor de tegenstander want die waren bij winst kampioen in deze klasse. Maar F3 vocht voor wat het waard was en bij de rust was het nog steeds 0-0. Maar uiteindelijk kwam Ouwe Syl steeds meer opzetten en werd het uiteindelijk 4-2 voor Ouwe Syl die natuurlijk heel blij waren met het kampioenschap. F5 behaalde een zwaar beochten maar fantastische overwinning op MKV F4. Met 0-1 moet het verschrikkelijk spanned zijn geweest. En de laatste wedstrijd voor F6 was meteen ook één van de zwaarsten. Er werd met dubbele cijfers verloren.

Vrouwenvoetbal
Met het vrouwen/meisjesvoetbal gaat het meer dan goed bij Zeerobben. Inmiddels komen MB1, MC1 en MD1 uit in competitieverband. En ook E6 bestaat uit grotendeels meisjes. En deze week werd bekend dat Zeerobben de voorjaarscompetitie ingaat met een nieuw meisjesteam onder de naam Zeerobben E7. Het kan niet op dus!! Dames-/Meisjesvoetbal is in opkomst en bij Zeerobben wordt er positief en serieus over nagedacht. Kom gerust een langs of kom eens kijken bij de trainingen en praten met de andere dames/meisjes of trainers.
MB1 speelde afgelopen zaterdag de kampioenswedstrijd tegen Franeker MB1. Tot aan de rust was het nog best spannend maar in de 2e helft lieten de meiden van MB1 zien dat er maar één ploeg recht heeft op de titel in de hoofdklasse en dat is Zeerobben MB1. Het werd uiteindelijk 5-1 voor MB1 waardoor het kampioenschap een feit was en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd. Volgende week een uitgebreid overzicht van de kampioenen in deze krant. Voor MC1 was er ook succes. En hoe! De meisjes van SJO Bergum BCV Combinatie MC2 verlieten Harlingen met 11-1 aan de broek. Zij doen het uitstekend in de competitie met een keurige tweede plaats. En of dat allemaal nog niet genoeg was deed MD1 ook nog even een duit in het zakje door in Menaldum met 0-3 van Foarut MD1 te winnen. Een topdag dus voor het vrouwenvoetbal bij Zeerobben.

Morgen de laatste loodjes dus. Er zijn toch nog 5 thuiswedstrijden voor de jeugd op het oostersportpark. B3, MB1, MD1, A2 en B1 spelen morgen allemaal een thuiswedstrijd. We beginnen wel iets later. De eerste wedstrijden beginnen pas om 10.30 uur. Ook wel eens fijn. Voor het laatste nieuws bent u welkom op www.zeerobben.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda