Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - We naderen alweer de maand december en dus gaan we richting de winterstop. Maar er wordt op dit moment nog volop gevoetbald en afgelastingen zijn er nagenoeg niet geweest. Voor de meeste teams staan er nog twee speelrondes op het programma. Voor sommige teams nog drie. Woensdag is er al een start gemaakt met de winteractiviteiten want toen was Sinterklaas aanwezig in de Robbenplaat. Er zullen nog vele activiteiten volgen. Doordat er afgelopen weekend sprake was van een beker/inhaalprogramma waren er maar een beperkt aantal wedstrijden op het Oostersportpark.

Zeerobben A1 pakte thuis een punt tegen de nummer twee GVAV Rapiditas A1. Een goede prestatie van de groenwitten. Halverwege zag het er overigens nog veel rooskleuriger uit met een 2-0 voorsprong. De taaie Groningers wisten de achterstand in de tweede helft weg te poetsen en knokten zich naar 2-2. Zeerobben A2 was niet opgewassen tegen koploper Holwerd A1. Het niet volledige A2 had daarnaast last van het ontbreken van wedstrijdritme en kreeg met 9-0 een gevoelig pak slaag.
B1 kwam met een puntje terug uit Drachten. Tegen Drachtster Boys werd na een 2-0 achterstand toch nog een gelijkspel uit het vuur gesleept.B2 speelde de topper tegen SDS en kwam na een 2-0 achterstand terug tot 2-1. Toen Zeerobben echt gevaarlijk dreigde te worden floot de scheidsrechter voor “einde wedstrijd”… De meiden van MB1 zitten nog in de beker en troffen afgelopen zaterdag GVAV Rapiditas uit Groningen op het Oosterpark. En ook deze ploeg werd aan de zegekar gebonden. Het werd maar liefst 8-1voor de meiden van Zeerobben en dus weer een ronde verder.
Bij de C junioren kwam alleen Zeerobben C3 in actie. De strijd tussen de nummers negen en tien uit de competitie werd beslist in het voordeel van RES C2. In Bolsward werd het 2-1. Ondanks het verlies wist C3 de Bolswarders op de ranglijst achter zich te houden. Er waren enkele jeugdteams die een oefenwedstrijd speelden en voor C1 hadden trainers Ane Schaap en Dylan Drent een ludieke training gepland afgelopen zaterdag. Na een potje voetvolley op het schoolplein van OBS het Noorderlicht werden rek- en strekoefeningen gedaan op de Grote Bredeplaats onder toeziend oog van Tjerk Hiddesz de Vries en als toetje werden de trappen bij de Stenen Man op de Westerzeedijk een aantal keren bedwongen.
Van de zeventallen kwamen alleen Zeerobben E2 en E6 in actie. Het nog puntloze E2 bleek ook niet opgewassen tegen Leovardia E2. Op het Oostersportpark werd het 0-6 voor de hoofdstedelingen. Zeerobben E2 bestaat uit louter eerstejaars E-pupillen. Ze hebben het erg moeilijk in de najaarscompetitie, maar zij zullen komend voorjaar ongetwijfeld van zich doen spreken. Talent genoeg. Dat geldt ook voor E6. Zij verloren ruim van SSS maar dan wel van SSS E1.
Bij de F-pupillen kwam alleen F3 in actie. Zij speelden de inhaalwedstrijd tegen Geel Wit F1 van Ameland. Het werd een prachtige partij met doelpunten over en weer. Toen de scheidsrechter voor het einde floot had Zeerobben er 5 en Geel Wit 4. Een prachtige overwinning.
Morgen is er weer volop voetbal op het Oostersportpark. De Waddenrobkes zijn inmiddels klaar maar de overige teams moeten nog 2 speelrondes spelen. Er zijn maar liefst 14 thuiswedstrijden voor de jeugd. Voor het laatste nieuws van alle teams kunt u naar www.zeerobben.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda