Sport

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdag 17 november was niet alleen de dag dat Sinterklaas voet al wal zette en beloofde op woensdagmiddag? 27 november langs te komen op het Oostersportpark, maar het was ook de dag waarop Zeerobben de eerste kampioen van het seizoen 2013/2014 in de bloemetjes mocht zetten. Dankzij de 11-0 zege tegen Tzummarum F1 werd Zeerobben F2 ongeslagen kampioen in de najaarscompetitie. Feest dus op de Robbenplaat. Maar niet iedereen kon een feestje vieren afgelopen zaterdag, want naast fraaie overwinningen bij de jeugd werden er ook een paar dikke nederlagen geleden.

Zeerobben A1 boekte een ruime zege in Eelde tegen Actief A1 en is dankzij die drie punten koploper van het rechterrijtje in de Vierde Divisie. Zij lijken op de weg terug. Komend weekend ontvangt A1 het Groninger GVAV Rapidiatas op het Oostersportpark.  Over A2 kunnen we kort zijn. Zij kwamen opnieuw niet in actie, omdat net als de voorgaande drie weken, de tegenstander niet kwam opdagen. Zij speelden hun laatste wedstrijd op 22 oktober en kwamen dit seizoen slechts eenmaal in actie in een thuiswedstrijd.

Zeerobben B1 moest aantreden tegen Buitenpost. Een ploeg die net onder Zeerobben staat en dus belangrijk voor beide teams. Dat waren de mannen zich bewust. Er werd gewonnen. Weliswaar met 0-1 maar die tellen ook. Zwaar gehavend begon B2 aan de wedstrijd tegen Minnertsga B1. Het werd desondanks 4-1. De komende weken treft B2 de top 3 en weet het waar het staat. B3 had z’n dag gewoon niet en verloor kansloos met 3-0 van Sleat B1. De meiden van MB1 hadden geen kind aan Drachtster Boys en dat kwam terug in de stand. Een dikke overwinning dus.

Zeerobben C1 verloor in eigen huis met 0-3 van Heerenveen C1 en blijft daardoor hangen in de onderste regionen van de Derde Divisie H. Zeerobben C2 kwam terug met drie punten uit Hallum en blijft door die zege uitzicht houden op de podiumplaatsen. C3 moest het op het Oostersportpark opnemen tegen koploper Oosterlittens C1 en kreeg een gevoelig pak slaag met 0-10. Ondanks dat weten ze zich voorlopig te handhaven in de middenmoot. De meisjes van MC1 en Frisia MC2 kwamen in Leeuwarden niet tot scoren waardoor de achterstand op koploper Dronrijp MC1 op is gelopen tot 5 punten. Vraag is of ze de tweede stek kunnen behouden, want nummer drie ONT MC1 ligt op de loer.

D1 was met 7-1 een maatje te groot voor Herenveen D2. D2 boekte een mooie overwinning op FVC D2. Het werd maar liefst 5-1. En ook D3 deed nog even een duit in het zakje. Eerst lunchen in de Robbenplaat om vervolgens met 1-4 te winnen bij LSC. Dat is knap. En ook een overwinning voor D4. Met 3-4 winnen van Leovardia D5 moet wel een heel spannende pot geweest zijn. De meisjes van MD1 verloren nipt met 5-3 van Berlikum MD1.

Koploper Zeerobben E1 blijft goed bezig. Afgelopen zaterdag werd er met 2-0 gewonnen van Berlikum E1. De voorsprong op concurrent St. Annaparochie bedraagt slechts één puntje waardoor het ongemeen spannend blijft in de najaarscompetitie. Zeerobben E2, dat in dezelfde competitie uitkomt, heeft het beduidend moeilijker. Zij speelden een derby tegen Franeker E2. Toen de stofwolken waren opgetrokken, na een spannende strijd, bleef E2 met lege handen achter. Zij verloren met 4-5.  Zeerobben E3 moest het opnemen tegen de combinatie Arum/Stormvogels E2 en keerde met een 2-3 zege terug op de Robbenplaat. Zij doen het keurig met een vijfde stek in de competitie. En net als E2 speelde ook E4 een derby tegen Franeker. Daar waar E2 nipt verloor bleek Zeerobben E4 beduidend beter dan Franeker E6. Het groen-witte zevental wist met maar liefst 6-1 te winnen. Hekkensluiter Zeerobben E5 bleek niet opgewassen tegen Trynwalden E2. Zij stapten na twee keer 25 minuten met 16-0 van het veld. Zij snakken ongetwijfeld naar het einde van de voor hen zo moeizame najaarscompetitie. Ook Zeeerobben E6 moest het onderspit delven tegen koploper en de a.s. kampioen St. Jacob E1. Zij gingen met 19-0 kopje onder in St. Jacobieparochie. Geen schande tegen een team dat er in de competitie met kop en schouders bovenuit steekt.

Bij de F-pupillen was er een zwaar bevochten 1-1 gelijkspel tegen Frisia F2. En voor F2 was het wel een heel speciale dag. Tegen Tzummarum F1 voetballen is op zich niet zo bijzonder. Het wordt echter wel heel bijzonder als je bij winst op Tzummarum kampioen kan worden. Welnu, dat hadden de jongens goed begrepen. Het werd maar liefst 11-0 en daarmee is F2 de eerste najaarskampioen bij Zeerobben van dit seizoen. F4 verloor nipt van MKV F3 met 2-3. F6 moest aantreden tegen titelkandidaat Friesland F1. Het is natuurlijk geen eerlijke strijd om een F1 team tegen een F6 te laten spleen maar het gebeurde toch. Velies dus voor F6.

Waddenrobkes
Bij de Waddenrobkes waren Zweden en Italië de grote winnaars in de op één na laatste speelronde van de succesvolle landencompetitie. Beide teams wisten al hun wedstrijden te winnen en bleken geen last te hebben van zenuwen i.v.m. de intocht van Sinterklaas. Zweden lijkt de beste papieren te hebben om zich komend weekend als kampioen te mogen tronen.  Nederland en Brazilië, de andere kanshebbers voor het kampioenschap, lieten helaas punten liggen. Beide ploegen strijden volgende nog om de tweede plaats op de ranglijst. Runner up Kroatië pakten de afgelopen weken veel punten, maar afgelopen zaterdag pakten zij er slechts één, waardoor de derde of tweede plaats uit het zicht lijkt. ?Spanje had duidelijk zijn dag niet. De stabiele middenmotor die het iedere tegenstander normaal gesproken lastig maakt kon vandaag niet in het ritme komen en verloor alle wedstrijden. Denemarken deed het daarentegen erg goed. Ze verloren weliswaar van koploper Zweden, maar wonnen de andere twee wedstrijden overtuigend. Hierdoor maken de Denen nog een goede kans om volgende week een paar plaatsen te stijgen op de ranglijst. Uruguay blijft onvoorspelbaar. Zij kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. Zaterdag scoorde Uruguay helaas niet. Argentinië won de topper tegen Spanje met 2-0, een mooie prestatie van deze ploeg. Ook Engeland pakte weer een punt door gelijk te spelen tegen Uruguay. ??Met nog één speelronde te gaan blijft het spannend in de landencompetitie. Komend weekend zullen we zien welk team aan het langste eind trekt. Met nog drie wedstrijden te gaan is er voor de meeste teams nog veel mogelijk. De stand is momenteel als volgt:??1. Zweden 24-59 ?2. Nederland 24-48 ?3. Brazilië 24-47 ?4. Kroatië 24-40 ?5. Italië 24-32 ?6. Spanje 24-32 ?7. Denemarken 24-27 ?8. Uruguay 24-25 ?9. Argentinië 24-23 ?10. Engeland 24-2
Ondanks dat er morgen een beker- inhaalprogramma is zijn er toch nog 4 thuiswedstrijden voor de jeugd. Kan A1 de geode lijn doorzetten tegen GVAV Rapiditas die derde staat? Maar ook de dames van Rapiditas komen naar het Oostersportpark. Zij spleen de bekerwedstrijd tegen Zeerobben MB1. Dat zijn mooie wedstrijden om naar uit te kijken en bij te zijn. Morgen is het zover!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda