Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na een weekje rust in verband met de herfstvakantie was het afgelopen zaterdag weer ?volle bak? op het Oostersportpark. Van ?s ochtends vroeg tot laat in de middag was het voetbal, voetbal en nog eens voetbal. En daar horen veel doelpunten en wisselende en verrassende resultaten bij want zo gaat dat in de voetballerij.

Zeerobben A1 verloor op eigen veld met 0-2 van HZVV uit Hoogeveen. Het was voor A1 het tweede achtereenvolgende verlies en lijkt daardoor voorlopig te moeten afhaken voor de bovenste plaatsen. Ze staan dan weliswaar nog in het linkerrijtje en hebben nog uitzicht op de vijfde stek, maar daarmee zullen ze het voorlopig moeten doen. A2 reisde naar Birdaard en beleefde een lastige wedstrijd tegen de plaatselijke A1. Na een aanvankelijk veilig ogende 2-4 voorsprong halverwege moesten ze toch toestaan dat Birdaard in de tweede helft nog langszij kwam. Slechts één puntje derhalve voor A2. En gezien het vertoonde spel kreeg het daarmee te weinig.

B1 sprokkelde er weer een puntje bij. Thuis tegen Gorecht B1 werd er met 1-1 gelijk gespeeld. B1 staat in de 4e divisie met 4 punten op een 10e plaats. B2 behaalde een knappe overwinning op Beetgum B1. Uit werd er in Beetgum met 1-3 gewonnen en haakt B2 aan bij de middenmoot. Bakhuizen B1 was op het Oostersportpark een maatje of 2 te groot voor B3. Dat overkomt je soms.
C1 kreeg een enorm pak slaag in Drachten van Drachtster Boys. Met werd maar liefst 8-0 voor de gastheren. Door dit verlies moet C1 er voor waken niet in de hoek terecht te komen waar straks de klappen gaan vallen. C2 was niet opgewassen tegen titelkandidaat SJO Bergum BCV Combinatie en verloor in eigen huis met 2-5. Desondanks staan ze op een keurige vijfde stek en hebben het vizier naar boven gericht. De wedstrijd van C3 werd afgelast en de meisjes van MC1 waren oppermachtig in en tegen Tzummarum en kwamen thuis met maar liefst een 0-10 zege. In die competitie lijkt de race om de titel te gaan tussen Dronrijp MC1 en Zeerobben MC1. Beiden hebben evenveel punten waarbij moet worden aangetekend dat Dronrijp één wedstrijd minder heeft gespeeld en daardoor koploper is.

D1 speelde uit tegen Frisia D2. De wedstrijd werd keurig met 3-5 gewonnen en inmiddels staat D1 op de 5e plaats en lijkt aansluiting bij de top te kunnen maken. D2 speelde uit tegen Sparta ’59 D1 en verloor daar kansloos met 5-0. D3 had thuis geen moeite met SDS D3 en won overtuigend met 5-0. D4 speelde een hele spannende pot tegen Frisia D6 en trok met 5-4 net aan het langste eind.
Zeerobben E1 en E2 komen beiden uit in dezelfde competitie. E1 reisde naar Dronrijp E1 en sleepte daar een 3-4 zege uit het vuur en moet alleen koploper St. Annaparochie nog voor zich dulden. De achterstand bedraagt slechts één puntje. Aan spanning geen gebrek dus. Zeerobben E2 moest toestaan dat SC Stiens E2 er met de winst vandoor ging (1-2) en is nog puntloos in deze voor hen zware competitie. Zeerobben E3 pakte met 3-2 de volle winst tegen Leovardia E5. Zij doen het uitstekend in de middenmoot en zijn hard op weg naar het linker rijtje. Zeerobben E4 verloor met 5-2 van koploper en titelfavoriet Nicator E2. Winst was er voor Zeerobben E5 tegen Amelandia E1. Het was de eerste overwinning van E5. Wedden dat het naar meer smaakt? Opnieuw geen winst voor het veelgeplaagde E6. Zij gingen tegen FVC E5 in Leeuwarden onderuit met 8-0 in de zware najaarscompetitie en snakken ongetwijfeld naar de winsterstop en een voor hen gunstiger indeling voor de komende voorjaarscompetitie.

F1 speelde de topper tegen Foarut F1 maar wist niet tot winst te komen. De gasten gingen met een 2-0 overwinning en drie punten in de tas terug naar Menaldum. F2 deed het een stuk beter. Tegen Frisia F5 werd er met 4-7 gewonnen. Een leuke terugreis dus. Voor F3 waren de druiven wel erg zuur. Zij stonden met 5 spelers in het veld keihard te werken om een goed resultaat te halen tegen Marrum F1. Helaas werd het 4-5 voor Marrum. Er alles aan gedaan maar meer zat er niet in. Ook winst was er voor F4 in de wedstrijd tegen Berlikum F2. Het werd 1-3. Maar ook F5 deed nog even een duit in het zakje door met 7-3 van Franeker F7 te winnen en of dat allemaal nog niet genoeg was won F6 nog eens met 0-3 van Leovardia F7. Wat een dag voor de F-pupillen.

Waddenrokbes?
Het was weer een prachtige voetbalochtend op de Robbenplaat bij de vijfde speeldag van de landencompetitie. Mooi weer en heel veel doelpunten! Maar liefst 53 doelpunten werden er gemaakt in 15 wedstrijden en de ochtend werd met name een groot succes voor Team Kroatië. Deze stabiele middenmoter heeft een goede stap gezet richting de top drie door alle drie wedstrijden te winnen. Zelfs koploper Zweden werd met 3-2 verslagen! Kroatië klimt naar plaats 4 in de stand en nadert Nederland. ??Zweden blijft ook na deze speelronde koploper van de landencompetitie. Naast de nederlaag tegen Kroatië, wonnen de Zweden twee wedstrijden. Concurrenten Brazilië en Nederland lieten punten liggen. Het is erg spannend in de top drie. Zweden staat 3 punten voor op Nederland en 4 punten op Brazilië. Alles is nog mogelijk met nog 4 speelrondes te gaan. ??Naast Kroatië viel ook Team Uruguay afgelopen zaterdag op. De herfstvakantie heeft de spelers van Uruguay blijkbaar goed gedaan, want er werden twee overwinningen behaald en één gelijkspel. Ook Italië deed het erg goed door één overwinning te behalen en twee gelijke spelen. Spanje behaalden ondanks het gemis van twee spelers een belangrijke overwinning op Argentinië. Argentinië won de eerste wedstrijd met 4-3 van het sterke Brazilië. Een mooie prestatie van de Argentijnen die deze vorm helaas niet voort konden zetten in de volgende wedstrijden. Engeland speelt iedere week beter, maar kon helaas ook deze speelronde geen punten pakken. De eerste overwinning van de Engelsen komt volgens mij steeds dichterbij als ze deze lijn doorzetten. ??De stand na de 5e speelronde:??1) Zweden 15-35, 2) Nederland 15-32, 3) Brazilië 15-31, 4) Kroatië 15-26, 5) Spanje 15-23, 6) Uruguay 15-22, 7) Italië 15-14, 8) Denemarken 15-14, 9) Argentinië 15-14, 10) Engeland 15-0.

Morgen weer zo’n heerlijke voetbalochtend op het Oostersportpark met maar liefst 14 thuiswedstrijden voor de jeugd. Voeg daarbij nog eens de wedstrijden van de Waddenrobkes en u weet waar u moet zijn. Voor de laatste informatie verwijzen we natuurlijk naar www.zeerobben.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda