Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door JosMeinen
HARLINGEN - Er stonden afgelopen zaterdag maar liefst 16 jeugdwedstrijden op het programma. Die gingen bijna allemaal niet door. Alleen B1, C1 en C2 kwamen in actie. Reden voor al die afgelastingen was natuurlijk het ijskoude weer. De oostenwind joeg over de velden en het was voor spelers, scheidsrechters, grensrechters, leiders, publiek en fotografen afzien. De KNVB had niet voor een algehele afgelasting gekozen maar liet de beslissing om wel of niet te voetballen over aan de clubs.

Voor B1 is het zaak om te proberen er nog een leuk seizoen van te maken. Dat valt zeker niet mee in de zware 3e divisie. Dit keer een niet zo verre uitwedstrijd voor deze mannen. In Leeuwarden was Frisia B1 de tegenstander die duidelijk een maatje te groot was voor Zeerobben. Na een 5-0 ruststand scoorde Frisia na rust nog 3 keer.
Zeerobben C1 stond wel voor een heel zware klus. Thuis tegen de koploper van de 3e divisie H Urk C1. Urk had slechts 1 keer gelijk gespeeld en de rest van haar wedstrijden allemaal gewonnen. Zeerobben staat in de gevarenzone maar kwam goed voor de dag. Ze wisten de kampioensploeg op het Oostersportpark op een keurige 0-0 te houden. Een meer dan voortreffelijk resultaat. C1 staat nog op de 11e plaats maar zit in het achterwiel van Viboa C1.
En ook C2 kwam gewoon in actie op de ijskoude velden van Mulier uit Witmarsum. Tegen de nummer 6 van de ranglijst maakte de koploper geen fouten en won met 1-3. C2 staat wel bovenaan maar het geeft door de vele afgelastingen een iets vertekend beeld. Toch heeft de ploeg tot nu de minste verliespunten.

We hopen dat er morgen weer een normaal programma afgewerkt kan worden op het Oostersportpark. Thuis staan er 12 wedstrijden op het programma. Kan C2 morgen de ongeslagen status behouden als ze tegen de nummer 2 WWS moeten aantreden en speelt F6 morgen haar 1e competitiewedstrijd van de voorjaarsreeks? Weet C1 weer voor een goed resultaat te zorgen als ze tegen LSC aantreden en hoe vergaat het B1 als ze aantreden tegen kampioenskandidaat Be Quick 1887 B1? En gaan morgen de Waddenrobkes dan ook eindelijk van start met hun eigen landencompetitie. Zij zagen hun competitie ook al 2 keer afgelast maar hebben de afgelopen weken wel volop getraind dus die zijn er morgen helemaal klaar voor.
Vanaf 09.00 uur is het topdrukte op het Oostersportpark. Daar gaan we in 1e instantie maar vanuit. Voor de laatste nieuwtjes en afgelastingen gaat u naar www.zeerobben.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda