Sport

Jeugdjournaal


HARLINGEN - Een weekendje vrijaf voor de spelers uitkomend in de eredivisie in verband met interlandverplichtingen. Gelukkig geldt dat niet voor het amateurvoetbal. Zij voetbalden er ook afgelopen weekend weer lustig op los. Op het Oostersportpark was dat niet anders.



A1 moest afreizen naar Bergum voor de wedstrijd tegen SJO Bergum BCV Combinatie A1. Deze ploeg had inmiddels 6 punten en Zeerobben stond nog steeds op 4. Maar door een keurige 1-2 overwinning schuift A1 op naar de 5e plaats in de 4e divisie met nog een wedstrijd minder gespeeld dan de top 4. Spannend dus. A2 zit in een zware competitie  met veel A1 teams. Zo ook Veenwouden A1 dat op de 4e plaats staat. In Veenwouden werd er veel gescoord maar A2 verloor wel met 7-3.

Voor B1 de zware uitwedstrijd naar ST Viboa/Hunsingo B1. Het op de 10e plaats staande B1 verloor kansloos met 11-2. B2 kon de goede lijn na de overwinning op Franeker niet doorzetten. Blauw Wit bleek een goede tegenstander. Er werd wel volop geknokt maar het werd uiteindelijk 3-5. En B3 speelde een hele spannende pot uitgaande van de uitslag. In en tegen Workum werd er met 5-4 verloren maar dat moet een mooie wedstrijd geweest zijn en ook dat is wat waard. Dit keer wederom winst voor de meisjes van MB1. Maar gemakkelijk  ging dat niet. Er moest wel “even” wat gebeuren. Uiteindelijk werd het 2-3 voor Zeerobben.

Zeerobben C1 trof hekkensluiter Actief C1. Dat zijn de wedstrijden die je moet winnen. C1 deed dat dan ook. Thuis op het Oostersportpark werd het 2-1 en zijn de eerste drie punten een feit.  Sneu was het verlies voor C2. De ploeg die zo goed meedoet in de competitie en ondanks de nederlaag nog steeds op een keurige 4e plaats staat. Tegen Wardy C1 werd er met 2-1 verloren.  Een mooie dag was het wel voor C3. Zij speelden al vroeg thuis tegen ONS Boso Sneek C3 en wonnen met 5-3.  De meisjes van MC1 deden het prima tegen CVO MC1. Thuis werd er met 2-0 gewonnen en samen met Dronrijp zijn er inmiddels 12 punten bij elkaar gespeeld. De volle winst dus uit 4 wedstrijden.

Zeerobben D1 acteert een niveau lager deze competitie. Zij komen uit in de 1e klasse en speelden tegen Makkum D1. Zeerobben won overtuigend met 7-0 en staat daardoor in de middenmoot. Bij de D-pupillen kwamen verder nog D3 in actie en de meisjes van MD1. D3 won overtuigend met 1-5 van Makkum D2 en de meisjes speelden met 1-1 gelijk tegen Foarut.

Bij de E-pupillen een hele spannende wedstrijd tussen Zeerobben E1 en Warga E1. Zo spannend dat hij onbeslist bleef: 1-1. Verlies was er voor E2 in de wedstrijd tegen Blauw Wit. En ook E3 verloor, zij het nipt met 2-1 van Arum E1. En ook E4, E5 en E6 gingen allemaal ruim ten onder in hun strijd. De tegenstanders bleken echt een maatje te groot.

F1 trad vroeg aan tegen L. Zwaluwen. Ze werkten hard en speelden niet slecht maar verloren wel met 2-0. F2 deed het prima in de wedstrijd tegen Frisia F6 en drukte dat ook uit in cijfers. Een vette overwinning. En ook de spelers van F3 kwamen stralend terug uit Leeuwarden. Want wat het eerste niet lukte, lukte hun wel. Winst op L. Zwaluwen. Maar ook F5 en F6 deelden mee in de feestvreugde. Beiden teams wonnen ruim van resp. Frisia en AVC. Een goede dag dus voor de F-afdeling.


Waddenrobkes
Team Zweden heeft de koppositie van de landencompetitie heroverd. Nadat vorige week Brazilië de koppositie ingenomen had, waren het vandaag weer de Zweden die als winnaar van het veld kwamen. Zweden won de eerste twee wedstrijden en speelde in de topper tegen Brazilië gelijk. De Brazilianen lieten in de eerste wedstrijd ook al punten liggen, maar wonnen de tweede overtuigend. Brazilië staat nu twee punten achter op Zweden, het wordt iedere week spannender.

Ook Nederland deed het erg goed, maar verloor de laatste wedstrijd verrassend van Uruguay met 3-2. Uruguay, Kroatië, Denemarken en Spanje zijn solide middenmoters. Spanje pakte met slechts 1 doelpunt toch 5 punten! Bondscoach Siebolt Krikke hanteert een verdedigende tactiek waarmee men erg weinig doelpunten tegen krijgt maar zelf ook weinig scoort. We wachten nog altijd op het echte tikkie takkie voetbal waar de Spanjaarden bekend om staan. Een compliment vandaag voor Edgar Winkel en zijn spelers bij Team Engeland. Ondanks het feit dat ze moeilijk scoren blijven ze strijden voor iedere meter. Petje af voor de instelling van deze mannen. Argentinië en Italië spelen erg leuk voetbal en behaalden ook deze zaterdag weer hun punten.

Na vier hele speelrondes is de stand als volgt:

1. Zweden 12 - 29
2. Brazilië 12 - 27
3. Nederland 12- 27
4. Spanje 12 - 20
5. Kroatië 12 - 17
6. Uruguay 12 - 15
7. Denemarken 12 - 14
8. Argentinië 12 - 11
9. Italië 12 - 9
10. Engeland 12 - 0

De strijd om de titel ‘Penaltykiller van de Waddenrobkes’ blijft spannend. De top 6 blijft hetzelfde. Nog altijd behaalden Marit, Boyd, Liam, Bas, Sydo en Renzo de 100 procent score door 8 van de 8 penalty’s te benutten.

Volgende week begint de herfstvakantie waardoor er morgen geen Waddenrobkes voetbal is. Op 26 oktober a.s. wordt de landencompetitie hervat met de vijfde speelronde. Afgelopen zaterdag werden alle teams van de landencompetitie op de foto gezet door huisfotograaf Frans Bode. Deze foto's pronken inmiddels op de website van Zeerobben. Voor de liefhebber van jeugdvoetbal is het morgen echt afzien. In verband met de herfstvakantie is er slechts 1 thuiswedstrijd op het Oostersportpark. B3 speelt thuis tegen Oeverzwaluwen B1. Wel zijn er 6 uitwedstrijden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda