Voetbal

Jeugdfadelingen rkvv Robur en vv Harlingen gaan samen verder

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De beide Harlinger voetbalverenigingen rkvv Robur en vv Harlingen gaan met hun beide jeugdafdelingen, met ingang van het komende voetbalseizoen, de krachten bundelen. Per 1 juli aanstaande zullen alle jeugdteams van de Robur en Harlingen dan ook onder de naam SJO Robur-Harlingen Combinatie aan de competitie en ?beker??gaan deelnemen.

Tijdens de gesprekken van de Fusie Begeleiding Commissie, welke in het leven is geroepen om een eventuele fusie tussen de beide verenigingen te onderzoeken en te begeleiden, kwam al snel naar voren dat er diverse werkgroepen dienen te worden gevormd, maar dat het vormen van een Werkgroep Jeugd de grootste prioriteit had. Uit de leden van de beide jeugdbesturen werd deze Werkgroep Jeugd samengesteld en deze waren al na een eerste oriënterend gesprek zeer enthousiast over het oprichten van de Samenwerking Jeugdopleiding (SJO) en na enkele gesprekken werd er besloten om met ingang van komend seizoen intensief te gaan samenwerken.

In een bijeenkomst met alle leiders en trainers van de beide verenigingen werd ook het jeugdkader ingelicht over het voorgenomen plan tot het vormen van een SJO en ook deze waren hier direct zeer positief over. Hierop werden zowel bij Harlingen als bij Robur inloopochtenden en -avonden gehouden waarbij de jeugdspelers en de ouders van de jeugdspelers werden ingelicht over het plan en zij konden hier dan ook hun mening over geven en zij kregen hierbij natuurlijk ook de gelegenheid tot het stellen van vragen.
En hoewel er af en toe best wel eens een -opbouwende- kritische noot te horen viel, stonden ook de spelers en de ouders achter het plan en was er voldoende draagkracht om tot het vormen van de SJO Robur-Harlingen Combinatie over te gaan.

Het streven is om door deze samenwerking de jeugd naar een hoger niveau te brengen, waarbij het plezier in de voetbalsport zeer zeker niet uit het oog zal worden verloren. De SJO Robur-Harlingen Combinatie doet met 16 teams vanaf de F-pupillen tot en met de A-junioren mee aan de diverse competities en reeksen. En voor de meisjes zijn er bij de MD-pupillen en de MB-junioren speciale teams die in meisjescompetities uitkomen.
De teams van de SJO Robur-Harlingen Combinatie zullen verdeeld over de beide locaties, Balkland en Vierkantsdijk hun competitie-wedstrijden gaan spelen. Door het enthousiasme van zowel spelers, begeleiders, bestuur en ouders is de verwachting dat het kindje van de 90 en 93 jaar oude verenigingen gezond zal opgroeien en dat deze samenwerking snel zijn vruchten zal gaan afwerpen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda