Sport

Hok Van Andel-Van Velzen boekt zesde zege

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De leden van PV De Postduif in Harlingen konden afgelopen zaterdag meedoen aan twee vluchten. De laatste midfondvlucht van het seizoen werd een verdiende overwinning voor Hok Van Andel-Van Velzen. Van de trainingsvlucht met jonge duiven had het bestuur een wedstrijd gemaakt en die werd gewonnen door Erwin Dijkstra.

Voor de afsluitende midfondvlucht uit St. Quentin hadden tien deelnemers in PV De Postduif 103 duiven ingekorfd. Deze duiven werden, samen met de andere duiven van de Afdeling Friesland, zaterdag om 10.30 uur gelost in St. Quentin. De 399 kilometer naar Harlingen werden het snelst afgelegd door een duif van Hok Van Andel-Van Velzen en niet door zomaar een duif maar door de wonderduivin van het hok, de ‘694’. Om 16.17 uur meldde het fenomeen zich bij baasje Willem met een gemiddelde snelheid van ruim 1149 meter per minuut achter de staart.

De tweede melding kwam pas om 16.30 uur uit Kimswerd waar Hilbrand van der Veen eveneens een duivin klokte. Ook de derde en de vierde plaats werden ingenomen door duivinnen en wel van Frank Cornel en alweer Hok Van Andel-Van Velzen. Het motto van deze vlucht was duidelijk: ‘winnen doe je met duivinnen’. Willem scoorde niet alleen een eerste en een vierde plaats maar draaide bovendien 70% prijs. De eerste doffer van de vereniging pakte een vijfde prijs voor de Gebroeders Heeres & Zoon in Kimswerd. In groter verband was de vlucht uit St. Quentin een beetje de Harry van Andel Show want in ACG1 eindigde Hok Van Andel-Van Velzen te Harlingen op de eerste plaats en Hok Van Andel-Terluin te Hylaard op de tweede plaats.

Training wordt wedstrijd
In PV De Postduif deden twaalf deelnemers en 338 duiven mee aan een wedstrijd in het kader van de trainingsvlucht uit Heino. De duiven gingen los om 11.05 uur en kwamen vlot naar huis. De eerste vijf plaatsen waren voor duiven van Erwin Dijkstra, Gebroeders Heeres & Zoon, Combinatie Van Velzen & Kleinzoon, Gebroeders Heeres & Zoon en Sjouke van der Boom. Gebroeders Heeres & Zoon gaven niet minder dan 77 jonge duiven mee.

Eindstand Kampioenschap Midfond 2013 en Generaal Oud
Het Kampioenschap Midfond aangewezen en onaangewezen is dit seizoen voor Hok Van Andel-Van Velzen. Onaangewezen worden de volgende vier posities in de eindrangschikking ingenomen door Gebroeders Heeres & Zoon, Combinatie Van Velzen & Kleinzoon, Sjouke van der Boom en Gebroeders Kwast & Zoon. Aangewezen zijn dit Wiebe Westra, Gebroeders Kwast & Zoon, Combinatie Van Velzen & Kleinzoon en Gebroeders Heeres & Zoon. Het duifkampioenschap Midfond 2013 gaat naar de ‘551’ van Henk en Anneke van Velzen en Damian. Ook de eerste plaats aangewezen en onaangewezen in het Kampioenschap Generaal Oud zijn voor Hok Van Andel - Van Velzen met daarachter in beide gevallen Gebroeders Heeres & Zoon. Onaangewezen zijn de plaatsen drie, vier en vijf voor Sjouke van der Boom, Gebroeders Kwast & Zoon en Combinatie Van Velzen & Kleinzoon. Aangewezen zijn deze klasseringen voor Combinatie Van Velzen & Kleinzoon, Gebroeders Kwast & Zoon en Sjouke van der Boom. De Asduif Oud 2013 - lees ‘duivin’ - werd onbedreigd de ‘694’ van Hok Van Andel - Van Velzen.

Sponsorprijzen
Overnachtfond matador Jelle Outhuijse sponsorde de vlucht uit St. Quentin. De prijzen gingen naar Hok Van Andel-Van Velzen, Wiebe Westra, Sjouke van der Boom en Auke Halma. De vlucht met de jonge duiven uit Heino werd financieel ondersteund uit de kassa van de vereniging. Hier kwamen de prijzen terecht bij Gebroeders kwast & Zoon, Erwin Dijkstra, Henk en Anneke van Velzen en Damian en Andries Wijkstra.

Uitslag PV De Postduif, vlucht St. Quentin, zaterdag 13 juli 2013
Hok Van Andel - Van Velzen (10) 1,4,11,13,18,21,34?

Hilbrand van der Veen (16) 2,19,20?

Frank Cornel (16) 3,6,8,15,17,23,24,27,32?

Jan, Willem en Frederik Heeres (12) 5,10,29,31

?Wiebe Westra (8) 7,25?

Henk en Anneke van Velzen en Damian (9) 9,12,28

?Pollie, Peter en Mark Kwast (10) 14

?Sjouke van der Boom (10) 16,26,30?

Auke Halma (6) 22,33

|Doorsturen

BuienradarAgenda