Hockeysters D8 verslaan Eemsmond

HARLINGEN - Zaterdagmorgen na een?stormachtige week stond het meisjesteam D8 thuis opgesteld tegen?Eemsmond?M8D1. Met een nieuw hockeytalent, Anita Vrieswijk, gingen de meisjes van start.

Het scoren gaat bij het D8 dreamteam lekker dit seizoen. Ook zaterdag werd er fantastisch gespeeld. De eerste helft van de wedstrijd kwam het team al op een riante voorsprong. Dit was mede ontstaan door een prachtige ‘tip-in’ van debuutspeelster Anita. Haar eerste hockeywedstrijd zal ze dan ook niet snel vergeten.

De voorspeelsters, Britt, Merle en Hieke hadden een paar rake treffers. Ook vanuit de strafcorner werd er een paar keer gescoord. Er was een mooie strakke aangeefbal van Edine, die werd gestopt door Britt en afgemaakt door Merle, met als gevolg een ruime voorsprong.

De tegenstander had deze week ook erg veel pech. Door de sterke verdediging van Edine, Selma en Mette hadden ze geen schijn van kans om in de buurt van keepster Blanca te komen. De paar kansen die Eemsmond kreeg werden snoeihard het veld weer ingeschopt door de fanatieke keepster.

In de tweede helft was er een mooie treffer van de tegenpartij. Helaas voor Eemsmond bleef het hierbij, want middenvelder Robin stond haar mannetje en was deze wedstrijd in topvorm. Silke was deze wedstrijd afwezig in verband met de Berenloop op Terschelling. De beide coaches Kyra en Berber waren zeer tevreden met de overwinning. Door de goede inzet en het mooie hockeyspel van deze dames waren ze oppermachtig. Het resultaat 13-1 was dan ook zeer verdiend. Morgen spelen de meisjes van D8 uit tegen Zuidlaren; altijd lastig.