HMHC weekoverzicht

HARLINGEN - Afgelopen weekend speelden alle jeugdteam, dames1 en de veteranen hun wedstrijden.

Dames 1 en Veteranen
Zoals dinsdag gemeld won dames1 overtuigend van Sneek. De veteranen speelden in Hoogezand tegen Dash. Een tegenstander met een abonnement op gelijke spelen.  Harlingen was duidelijk de betere ploeg en kwam al snel op 0-1 door Jan Willem Tetteroo. Een fout in de verdediging werd kort er op moeiteloos door Dash afgestraft: 1-1. En wat Harlingen daarna ook probeerde, pech en de doelman van Dash stond een overwinning in de weg. Zelfs een strafbal was aan Harlingen niet besteed. Eindstand: 1-1

Jeugd
Jongens D1 trof een tegenstander die veel te sterk is voor alle andere ploegen. Niet leuk derhalve voor zowel de tegenstanders als Quick Stick zelfs. De 0-13 nederlaag was aan de hoge kant voor het goede vertoonde spel van Harlingen. Het lichtpuntje kwam deze week weer van Meisjes D1. Er staat geen maat op deze meiden. Deze keer was Groningen MD3 de klos: 9-1.

Jongste Jeugd
Meisjes F1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Joure. Dit werd een geweldige wedstrijd met een super overwinning.
De meisjes waren in topvorm en maakten veel doelpunten die voortkwamen uit mooie overspelacties en harde knallers.
De zon scheen volop en het enthousiaste publiek had een leuke wedstrijd om naar te kijken.

De F2 speelde weer erg leuk, 1 partij gewonnen, eentje gelijk en twee net verloren. Eerst pakten de speelsters de bal nog wat van elkaar af maar later mooi over het veld verspreid waardoor veel leuke acties ontstonden. Doutzen, Lara, Pien en Liesse wisten keer op keer de bal te veroveren en hadden met hun loopacties uiteindelijk de goals voor het uitkiezen in de tweede helft. Door mooie aan paas acties, dan weer van Doutzen, dan weer van Pien, kon er keer op keer gescoort worden door Lara. Aan de andere kant stonden Elin, Riemke, Evelien en Lotte zich manmoedig staande te houden. Vechtertje Elin had veel acties en jawel uiteindelijk beloont met een prachtig goal.

De  E6-2 moest tegen Harlingen E6-3. Een ware zusterstrijd dus. Marit was ziek. Gelukkig was Ilse wel van de partij. Ilse heeft de hele wedstrijd op de belangrijke verdedingspositie gestaan. Samen met Magali, die op goal stond als keeper. En wat ging het goed! Er werd vrij snel gescoord door Wies! Een mooi doelpunt. Ze heeft weer veel gelopen. Gevolgd door een prachtig doelpunt van Reneé. Danique en Arwen stonden als middenvelders hun mannetje en Danique heeft ook twee keer bijna gescoord. Goed hoor. Al met al een mooie gelijkwaardige wedstrijd.

De Mix E61 stond lekker te spelen maar kon de wedstrijd niet naar zijn hand zetten. Tegenstander Quick Stick  wist de wedstrijd met 5-4 te winnen. De spelers waren echt aan elkaar gewaagd. Ondanks het verlies werd er goed samengewerkt, mede dank zij  de goede uitleg van de scheidsrechter.

De Mix E8-1 wint in spannende wedstrijd van Daring ME8-1
De start van deze wedstrijd leek op die van vorige week: Harlingen heeft het betere spel, de tegenstander uit Veendam scoorde al snel toch 0-1. Voor rust lukte het de jongens en meiden van Mix E8-1 niet om wat terug te doen. De afspraken in de rust bleken gelukkig goed uit te werken! Onder de ervaren leiding van scheidsrechters Don Hoffman en Maarten Vlieger maakte Silke al snel 1-1, waarna Nynke 2-1 scoorde. De hele tweede helft bleef Harlingen sterker met veel inzet en mooie combinaties, maar er werd niet meer gescoord. Een knappe overwinning van de jongens en meiden van Mix E8-1 die nu in de sterke herfstcompetitie twee keer hebben gewonnen en slechts een keer hebben verloren.

Na de mooie en eerste overwinning van vorige week thuis, vertrokken de meiden van E8-2 vol goede moed richting Winsum. Het spel ging de hele wedstrijd gelijk op. Harlingen kwam met   1-0 voor door een goal van Senna uit een counter. Vlak voor de rust wist Winsum de gelijkmaker te scoren. Na de rust scoorde Winsum 2-1. Harlingen was veel te vinden voor de goal van Winsum maar tot scoren kwam het niet. Uiteindelijk wist Roos een mooie kans uit te spelen, door de bal achter de keeper langs in de goal te schieten en werd het 2-2. Tegen het einde van de wedstrijd werd het nog spannend. Meike miste op een haar na de goal van Winsum. Maar ook Winsum wist bijna te scoren, door de rust in de verdediging van Tess, Noa en Jasmijn en het goede keeperswerk van Inge bleef de stand gelijk. Vlak voor het eindsignaal zette Roos de bal voor aan Meike die op haar beurt weer afspeelde aan Merthe, die de bevrijdende 2-3 scoorde. Helemaal blij verlieten de meiden het veld. Komende zaterdag en zondag is er weer volop actie aan de Westerzeedijk.