Sport

Heren 4 VVH wint ?de dubbel?

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De kersverse kampioen van de tweede klasse in de volleybalcompetitie, de heren van VVH 4 , moesten afgelopen donderdag in de laatste wedstrijd van het seizoen aantreden tegen de heren van Wytgaard. Inzet was de beker van het rayon. De Harlinger heren waren bekerhouder sinds vorig seizoen en natuurlijk gemotiveerd om deze prestatie te herhalen.

Tegenstander Wytgaard had in de reguliere competitie twee maal van de Harlinger heren verloren maar had zich de laatste weken toch prima gepresenteerd. Uiteindelijk eindigden zij op een verdienstelijke tweede plaats. Een mooi affiche dus. De nummers 1 en 2 treffen elkaar ook in de beker-eindstrijd. De wedstrijd werd een finale waardig. Wytgaard verkocht de huid duur en maakte het VVH 4 erg moeilijk. De Harlinger heren waren bovendien niet in goeden doen, waardoor het erg spannend werd

Na een spannende strijd in de eerste set wist VVH deze nipt te winnen met 26-24. De tweede set trok Wytgaard naar zich toe, mede door een sterke slotfase: 21-25. Een derde set moest dus de beslissing brengen en nadat de Harlinger heren op een achterstand van 6 punten werden gezet, begon Wytgaard stilletjes aan een stuntje te denken. VVH rechte de rug en na wederom een spannende eindfase werd met 25-19 de derde set toch gewonnen door VVH.

De beker ging naar VVH 4, dat daarmee alles heeft gewonnen wat er te winnen valt. De competitie werd met een ongeslagen status afgesloten en nu dus ook de bekercompetitie. Dat de heren dit twee seizoenen achter elkaar presteerden, mag zeker opmerkelijk worden genoemd (vorig seizoen werden de heren kampioen in de derde klasse en ook toen bekerwinnaar van de tweede- en derdeklassers).?Volgend seizoen zal Heren 4 (dan Heren 3) uitkomen in de eerste klasse.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda