Sport

Harlinger lopers genieten

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Harlinger lopers genoten afgelopen weekend van allerlei loopevenementen. Wim Manshande uit Harlingen was afgelopen zaterdag deelnemer aan de 9e VUmc gebouwenloop in Amsterdam. Hij moest twee ronden door het ziekenhuis lopen die samen uitkwamen op 10 kilometer. De eerste rond liep hij in 28.00 en de tweede in 30.00. De eerste ronde was een ontdekkingstocht met de omstandigheden, hierdoor moest hij wat inleveren in de tweede ronde.

Een kilometer in een gebouw lopen duurt gevoelsmatig langer dan buiten lopen. De loop gaat via ziekenhuistuin en ondergrondse gangen met pijpleidingen (laag en warm) via parkeergarages en trappenhuizen door het ziekenhuis voorzien van muziek, slagwerk en bewegwijzering van vrijwilligers door gangen met veel korte bochtjes. Wim had genoten van deze unieke loop, die vooral gericht was op het project ‘loop hard voor het hart’ van de afdeling cardiologie.

In Leeuwarden was op zaterdagavond de Run 2 Day Halloween Run. Doel van deze loop was samen lopen in een leuke maar vooral enge sfeer. De als zombies en skeletten geschminkte lopers liepen onder begeleiding van een dj op een bakfiets door de stad. De run was ongeveer 7 kilometer lang en dus vooral bedoeld om veel plezier te hebben. Anita van der Wal uit Harlingen was deelneemster en vond het geweldig leuk.

In Steenwijk kon men in de nacht van zaterdag op zondag aan de Tiedkwietloop deelnemen. Men kon 11 of 17.8 kilometer lopen en omdat de klok om 3 uur achteruit werd gezet een persoonlijk record op een van deze afstanden laten klokken. De routes liepen over verlichte wegen door en rond Steenwijk. Anita van der Wal liep haar 11 kilometer in een supertijd van 47 seconden. Op zaterdag was er ook nog de 23e Strontrace georganiseerd door AV Horror vanaf camping It Soal bij strandpaviljoen IJsselmeerzicht. De lopers konden 7.1, 11.2 of 15.3 kilometer lopen. Bij de dames liep Nieskje de Groot uit Harlingen naar een 11e plaats op de 7.1 kilometer en was hiermee zes minuten langzamer dan winnares Hella Yntema uit Bolsward.

|Doorsturen

BuienradarAgenda