Sport

Harlinger lopers actief in Workum en Lengerich

Door Jeroen Pietersma
Het afgelopen weekend waren er weer volop lopen waar lopers uit de gemeente Harlingen aan de start stonden. AV Horror uit Sneek organiseerde de 24e Strontraceloop met start en finish in Workum, bij camping It Soal. Men kon afstanden lopen van 7.1, 11.2 of 15.3 kilometer. Er verschenen bijna 150 lopers aan de start.

Op de kortste afstand won bij de dames Noglik Kerstim uit Soest in een tijd van 30.57. Nieskje de Groot uit Harlingen werd hier 9e in een tijd van 37.01. De 15.3 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Jetze Genee uit Makkum in een tijd van 59.41. Marcel Hoekstra uit Harlingen werd hier fraai 3e in een tijd van 1.02.57. Rinze Kootstra werd hier 38e in 1.31.02, een keurige tijd voor de nu wel oudste atleet van Harlingen.

Wim Manshande uit Harlingen was deelnemer aan de prachtige Teutolauf in Lengerich Duitsland. Een prachtige bijna-trail met de nodige hoogtemeters. Hij liep de 29 kilometer in 3.23.14, goed voor de 61e plaats bij de 55-plussers. Wim vertelt: “Er was sprake van drie flinke obstakels in het parcours en die vielen mij in de praktijk nogal tegen. De aanlopen naar boven waren langer dan ik verwacht had en daardoor het tempo terugschroeven. Sommige stukken konden alleen wandelend gedaan worden en er moest goed gekeken worden naar verraderlijke boomstronken, waarvan de meeste wit geschilderd waren. De mooie uitzichten maken het lopen fijn en doen de pijn in de benen vergeten. Na 21 kilometer werd het erg zwaar maar een mix van dribbelen, af en toe wandelen, een stukje hardlopen en weer sneller dalen bracht mij toch naar de finish in het zonnige Lengerich.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda