Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Jeugd
Afgelopen weekend speelden een paar jeugdteams hun wedstrijden. Hierbij kwamen de opmerkelijkste uitslagen een keer van de jongensteams. Een overwinning van B1 en een zelfde resultaat door de A1 na een heroïsche strijd met Groningen. Bij de meisjes blijft D1 op titelkoers.

Jongste Jeugd
Zege voor  D8-Hockey meisjes
De D8-meisjes stonden zaterdag met een zonnetje op de achtergrond opgesteld tegen Groningen. Deze keer was het geen doelpuntenregen zoals we dat van dit ‘blonde dreamteam’ gewend zijn. Voor de rust werd er door beide ploegen niet gescoord. Door de goeie keepsters van beide teams werden de ballen uit het doel gehouden. Kort na de rust kwam er een briljante actie van Silke Huisman. Voor de rust had ze een botsing met de keepster en hierbij een scheurtje boven haar wenkbrauw opgelopen. Na een vakkundige behandeling van haar vader kon ze weer spelen.  Ze liet zien dat de bal er echt wel in kon en scoorde 1-0. De rest van het team ging ook een tandje scherper spelen, met als gevolg 2-0 door een mooie ‘passe’ van Britt naar de stick van Silke. Helaas kwam er geen doelpunt uit de door Edine stak aangegeven strafcorner. Kort daarop werd Groningen wakker en de jarige job van dat team scoorde en het werd 2-1. Harlingen was weer aan zet, met een mooie voorzet van Hieke werd de bal in het doel gezet via de stick van Merle. Mette, Selma, Robin en Anita hielden de bal mooi in bezit, zodat de eindstand 3-1 bleef. Keepster Blanca stond ook deze wedstrijd d’r ‘mannetje’. Het veld hockey zit er voor dit jaar op en de dames spelen in het nieuwe jaar eerst een zaalcompetitie.

Mix E8-1 wint ook laatste wedstrijd
De jongens en meiden van mix E8-1 hebben hun laatste wedstrijd van het veldseizoen gewonnen van Emmen. Na een super spannende wedstrijd werd het 4-3 voor Harlingen. Na een sterke start van HMHC was het, net als in de vorige wedstrijden, de tegenstander die 0-1 scoorde. De verdediging van Harlingen met Hilde, Luna, Evelien en Jack moest stevig aan het werk. Nynke haar doelpunt werd helaas afgekeurd omdat de bal net van buiten de cirkel werd gespeeld. Silke stond goed te keepen en hield mooie ballen uit het doel. Beide teams kregen goede kansen, maar voor rust werd niet meer gescoord.
Na de rust scoorde Jill al snel 1-1. En vlak daarna scoorde Mathew 2-1. Iedereen was daar zo blij mee dat er even wat minder werd opgelet. Emmen maakte daar goed gebruik van en scoorde 2-2 en 2-3. Even leek het erop dat de HMHC-ers niet meer terug zouden komen. De voorhoede van Harlingen met Meike en Elbrich bleef echter aanvallen. En in de laatste minuten maakte Jill nog 3-3 en 4-3. Feest bij de jongens en meiden van E8-1 met taart en ranja na de wedstrijd! Vanaf nu gaan ze de zaal in, kijken of er daar ook zulke mooie resultaten kunnen worden behaald.

ME8-2 Herfstkampioen
Afgelopen zaterdag reisden de meiden van E8-2 vol goede moed af naar Emmen daar waar het zonnetje lekker aan de hemel stond. Het was wel even wennen voor beide partijen omdat we 7 tegen 7 speelden. In de eerste helft was het een evenwichtige wedstrijd. Emmen probeerde te scoren maar gelukkig stond Jasmijn sterk in de verdediging en kon ze de bal tegenhouden. De bal kwam terecht bij Merthe die vervolgens een mooie pass naar Tess speelde en Tess wist er een strafcorner uit te halen. Inge nam de strafcorner richting Roos en die kon er voor zorgen dat Inge scoorde, helaas werd dit doelpunt afgekeurd, de bal was niet op de plank. Vol goede moed gingen de dames verder en na een strafcorner van Emmen kon Harlingen de bal afpakken. Vanuit een lange corner die Inge nam wist Tess de 0-1 te maken. Vlak voor rust maakte Inge nog een doelpunt na een mooie voorzet van Roos. Doordat Harlingen met voorsprong aan de tweede helft begon, besloot de scheidsrechter een handicap in te zetten. Emmen speelde verder met 8 spelers. Dit was pittig voor de meiden van HMHC en Emmen kwam door de verdediging en maakte 1-2. Mede door de inzet van Senna lukte het Emmen daarna niet meer om bij het doel van Meike te komen. De meiden bleven doorgaan en via een strafcorner maakte Roos 1-3. Jammer dat Noa er niet bij kon zijn want dit was na één gelijkspel, de 4e winst op rij en is E8-2 ongeslagen kampioen.

ME6-2 wint laatste wedstrijd
Afgelopen zaterdag heeft de E6-2 HMHC thuis gespeeld tegen Quick Stick. Quick Stick bleek een geduchte tegenstander. Gelukkig waren de meiden weer in topvorm. Het was een spannende wedstrijd die gelijk op ging. Magali heeft dit keer, samen met Ilse en Marit het middenveld bemand, en niet onverdienstelijk. Arwen heeft op de belangrijke verdedigingspositie gestaan. Het overspelen en 'op positie blijven' gaat steeds beter. Dit resulteerde in de eerste minuten al in een doelpunt van Renée. Het ijs was gebroken. Het werd wel erg spannend toen het 3-3 was. Gelukkig hadden we onze troef Wies, zij heeft geweldig gekeept. Onze meiden hebben de tweede helft goed doorgezet ondanks de vermoeidheid. Het aanvalsduo Danique en Renée hebben er uiteindelijk een eindstand van 5-3 uit kunnen slepen.

De F2 heeft gewonnen. Helemaal niet belangrijk natuurlijk, maar toch, erg leuk dat het harde werken en de super inzet beloont worden? Het spel werd mooi verlegd naar het andere goal door ons waardoor Lara twee keer kon scoren. Mooie solo acties en na goed aangespeeld te zijn door Liesse Pien en Doutzen. Daar bij was Doutzen erg goed aan het verdedigen, iedere bal werd door ons veroverd en konden we weer opbouwen. Ondertussen waren Elin, Evelien en Lotte aan een mooi gelijkwaardig potje bezig. Elin scoorde twee keer en Evelien en Lotte hadden mooie afpak acties.  Tweede helft was mega spannend en dus met een goal van Lotte een nipte winst. En de andere dames ondanks goals van Elin en Ddoutzen 3-4 tegen een uiteindelijke winst in totaal. De teams gaan tot maart verder in de zaal.