Harlinger Hockeyclub Weekoverzicht

Afgelopen weekend speelden alle jeugdteams, dames 1 en de heren veteranen hun wedstrijden.

Dames 1 uit tegen Steenwijk 2-1 (rust 1-1)
Vanaf begin wedstrijd had Harlingen de controle over de wedstrijd. Er werd veel druk op Steenwijk gezet waardoor de tegenstander nauwelijks uit zijn eigen cirkel wist te komen. In de 7e en 9e minuut strafcorners voor Harlingen, helaas zonder resultaat. Vooral het middenveld werd heel sterk bespeeld door Harlingen. Het eerste doelpunt leek een kwestie van tijd. In de pauze vertelde de coach van Steenwijk  zijn dames  dat zij het middenveld moesten mijden omdat daar niks voor Steenwijk te winnen viel. Na de rust ging Steenwijk meer over de zijkanten spelen en kwam zo al snel de cirkel van Harlingen binnen. In de 2deminuut van de tweede helft de 1de strafcorner voor Steenwijk. Deze werd niet verzilverd maar Harlingen leek even uit het veld geslagen en moest alle zeilen bijzetten om te verdedigen.

Steenwijk bleef druk zetten op Harlingen en in de in de 4e minuut in de tweede heft werd een schot op goal eerst nog wel door Sophie Lenger gepareerd maar helaas belandde deze in de stick van Steenwijk die het doelpunt alsnog maakt.

Maar geen vijf minuten later had Harlingen de strijdlust weer te pakken en de druk werd weer opgevoerd en Jeanine Teuben maakte na een super 1-2 met Hannamay Tjalsma de 1:1. Harlingen bleef druk uitoefenen maar helaas kreeg Steenwijk nog een strafcorner 8 minuten voor tijd – 2:1. Harlingen is tot het einde de sterke partij geweest en dan is het natuurlijk zuur als dat geen punt oplevert. Er werd prima gefloten in Steenwijk. Iedereen was het erover eens dat Harlingen minimaal een punt verdiend had. Opstelling: Sophie Lenger; Hilde Nieuwland, Anna Posthumus, Tirza Wildeboer, Caroline Tichelaar (Maruelle Luimes), Bente Jongejans, Britt Jongejans, Joyce Heida, Hannamay Tjalsma (Eva Smits), Jeanine Teube, Nynke Arends.

Veteranen
De veteranen zijn op kampioenskoers. Nu werd er weer overtuigend gewonnen van GHBS. Na een 1-0 achterstand stopte de teller uiteindelijk op 6-1.

Jeugd
Jongens A1 herstelden zich van de dikke nederlaag van vorige week. Wel werd er nog verloren van GHBS maar ditmaal was het nipt. Het nieuwe jongens B1 team begint beter ingespeeld te raken en dat leverde de eerste seizoensoverwinning op. Winschoten werd met 2-1 verslagen.
Jongens D1 hadden het erg zwaar de eerste wedstrijden met dikke nederlagen. Deze keer liep het anders. Wel werd er nog verloren maar door Sjoerd Nieuwland en Jolt Borsch vielen de eerste goals te noteren. Zaterdag thuis tegen Leeuwarden hopelijk ook de eerste punten!

Meisjes B1 knokte voor wat het waard was maar moest toch een minimale nederlaag incasseren. Meisjes C1 won de topper tegen Quick Stick. Dit nieuwe meisjesteam kent een flitsende start van de competitie. Het is een team van 12 enthousiaste meiden die allemaal een aardig balletje kunnen slaan. Afgelopen zaterdag was Quick Stick MC2 de tegenstander. Op papier een spannende wedstrijd want Quick Stick is koploper en HMHC MC1 staat daar vlak achter met 2 punten verschil. En een spannende wedstrijd werd het. Vanaf de eerste slag stonden de meiden van HMHC als leeuwinnen te vechten voor iedere bal, heerlijk om te zien. Ook het spelletje werd piekfijn uitgevoerd. Natuurlijk boden de meiden van Quick Stick goed tegenstand en was het een mooie wedstrijd om naar te kijken. Door een goed uitgespeelde aanval van Quick Stick werd het dan toch 0-1 voor de meiden uit Heerenveen. Mede door de spontane hulp van Diene de Jong, die voor deze middag even de tweede coach was, bleven de meiden goed en fanatiek spelen en dit resulteerde in een werkelijk fantastische tweede helft van de kant van de Harlinger meiden.
Alles leek te lukken en hierdoor groeide het zelfvertrouwen van de meiden. De ene mooie aanval na de andere geweldige actie kwam voorbij. Het kon ook niet anders dan dat de achterstand gauw omgebogen werd tot een voorsprong. Door goals van Annemijn, Jolijn en Akkefien werd het een klinkende 5-2 overwinning. Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen. Meisjes C2 verloor haar topper juist van Lemmer.

Jongste Jeugd
Met maar liefst 11-0 wonnen de jongens en meiden van ME8-1 afgelopen zaterdag thuis van Sneek. Het Harlinger team bleek veel te sterk voor de tegenstander. Waar in de vorige wedstrijden nipt werd verloren, konden ze nu vrijuit spelen. Vooral in de tweede helft lieten de jongens en meiden van Harlingen zien hoe goed ze kunnen hockeyen: flinke inzet, mooie combinaties, harde ballen op het doel en vooral met heel veel spelplezier

F2 speelde tegen Sneek. Sneek was erg goed in over switchen van de ene goal naar de andere goal waardoor de Harlingers zich een rotje moesten rennen. Dat deden ze heel goed en ze pakten vaak de bal af. Evelien, Elin, Riemke en Lotte werden steeds beter in de bal naar voren krijgen. HMHC F2 had heel wat doelpuntjes tegen maar heeft ook zelf een paar kansen gehad bij het goal. Aan de andere kant stonden de vier andere meiden. Ook daar benutte Sneek de twee doelen goed. Maar in het laatste potje had F2 ze weer helemaal in de tang en Pien, Doutzen Lara en Liesse maakten nog even in rap tempo allemaal goals.