Sport

Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Door Jeroen Pietersma

Dames 1
Dames 1 speelde niet. Komende zondag spelen zij hun laatste thuiswedstrijd tegen Hardenberg. Voor sommige speelsters hun afscheid van de club.

Veteranen
De veteranen moesten tegen de topper, Emmen. Enkelel recreatiehockeyers ondersteunden het team omdat er wat spelers afwezig waren. Heel lang werd Emmen goed in bedwang gehouden. Aan het eind van de wedstrijd toen de conditie op begon te raken liepen de gasten alsnog uit naar 0-3. Maar een prima wedstrijd en een positief gegeven voor volgend seizoen. Een aantal nieuwe spelers dient zich aan.

Jeugd
Jongens D1 zat de laatste weken in een dipje. Het liep niet meer zo en de wil om voor elkaar te werken was ook weg, zo leek. Maar niets van dat alles in Emmen! Een vol vuur en strijdlust werd gespeeld met een dikverdiende 1-4 overwinning als gevolg. De derde plek is waar het vizier nu op gericht staat.
Meisjes B1 won haar wedstrijd tegen Eelde kinderlijk eenvoudig met 9-0. In de laatste twee wedstrijden wacht nu nog de top twee; Sneek en Steenwijk. De meisjes C1 boekten een fijne overwinning tegen HVA uit Assen. Wel lieten ze tegenstanders op het eind van de wedstrijd nog angstig dichtbij komen.
De surprise van het seizoen is Meisjes C2. Stix uit Joure werd overtuigend opzij gezet. Een punt achterstand op de koplopers uit Leeuwarden moet in de laatste twee wedstrijden worden overbrugt voor het kampioenschap. Meisjes D ging ruim langs Quick Stick en wordt sterker en sterker.

Jongste jeugd
Bij de jongste jeugd wonnen de jongens E8 tegen de koploper. Wat een geweldig gevecht was dit. De meisjes E8 wonnen als vanouds dik. Maar ook beide E6 meisjesteams komen er aan. Wat een talent loopt er momenteel in Harlingen rond. F1 en F2 speelden gelijk en F3 redde het dit keer niet. Maar dat komt binnenkort vanzelf voor dit jongste team van de club.

Komend weekend is er weer volop actie aan de Westerzeedijk. Zaterdag de jeugd en zondag Dames 1.

Uitslagen afgelopen weekend
Veteranen- Emmen 0-3
Jongens D1 – Emmen 4-1
Meisjes B1- Eelde 9-0
Meisjes C1 – HVA 4-3
Meisjes C2– Stix Joure 6-0
Meisjes D1 – Quick Stick 6-1
Meisjes E8 – Westerkwartier 8-1
Meisjes E6-1– Leeuwarden 5-2
Meisjes E6-2– Steenwijk 8-0
Jongens E8- Leeuwarden 5-4
F1 jeugd- Quick Stick 4-4
F2 jeugd- Leeuwarden 4-4
F3 jeugd – Stix 0-8

Programma thuiswedstrijden

Dames 1 – Hardenberg zondag 13.00

F2 jeugd- Lemmer zaterdag 9.30
F3 jeugd- Graspiepers zaterdag 9.30
Meisjes E8 – HCW zaterdag 9.30
Meisjes D1- Lemmer zaterdag 10.45
Jongens D1 – Sneek zaterdag 12.30
Jongens B1- Groningen zaterdag 14.15
Mixed-A 1- Hondsrug zaterdag 16.00

|Doorsturen

Buienradar



Agenda