Harlingen wint weer niet in Stiens

STIENS- Afgelopen zondag wist Harlingen voor het derde achtereenvolgende seizoen geen puntente pakken in en tegen Stiens. Het mag misschien niet hardop worden gezegd, maar de scheidsrechter was mede debet aan de nederlaag.

Allereerst stuurde hij al na een half uur volkomen onnodig Ralf van Hurck van het veld en verzuimde hij, ondanks de vele wissels en het tijdrekken van Stiens, blessuretijd bij te tellen.
Harlingen begon nog zo goed aan deze belangrijke missie: aanhaken of afhaken, want al na vijf minuten kwamen de Harlingers op voorsprong toen Jorge Pirez perfect voorzette en Jorik Erents de 0-1 tegen de touwen knalde. Pirez bleek toch nog te veel last te hebben van een blessure en werd na een kwartier vervangen door Niels Vlottes. Er leek voor Harlingen niet veel aan de hand, want men speelde niet slecht en Stiens kon in de eerste helft ook niet echt imponeren. Totdat Justin Attema een overtreding beging en geel kreeg. Ralf van Hurck maakte hierover een opmerking en kreeg hiervoor eveneens geel, waarna de scheidsrechter hem direct zijn tweede gele en dus rode kaart gaf. Beetje overdreven beslissing, maar Harllingen moest met tien man verder en behield de 0-1 voorsprong tot de rust.

Tien minuten na rust had Stiens de achterstand omgebogen in een voorsprong. Eerst vloog een van richting veranderd schot onhoudbaar in het doel en enkele minuten later volgde via een snoeihard schot de 1-2. Desondanks gaf Harlingen de moed niet op en een afstandsschot van Barry Hamstra vloog na een uur spelen rakelings over het doel. Stiens kreeg wel meer kansen dan Harlingen, maar de verdediging werkte alles weg en anders stond doelman Wagenaar wel in de weg.

Tien minuten voor tijd moest Niels Vlottes na een onhandige actie voortijding de kleedkamer opzoeken, maar hoewel Harlingen met negen man in het veld stond, wist Stiens de voorsprong niet verder uit te breiden. Tot ieders verbazing floot de leidsman na exact negentig minuten af en stond Harlingen wederom met lege handen. Het is zo langzamerhand een kwestie van naar beneden kijken, maar het seizoen is nog niet halverwege, dus wie weet…