Harlingen wint weer eens

HARLINGEN - Voor Harlingen viel er niets meer te winnen voor wat betreft het behalen van een kampioenschap ofzo. Maar het werd wel tijd dat er weer eens gewonnen werd. Al was het alleen maar om de vorm weer wat terug te krijgen voor de nacompetitie. Tegen Oosterlittens moest Harlingen toch wat laten zien. Wat spelers betreft had de trainer het wat minder moeilijk als in de vorige wedstrijden. Nu was Sjouke Bootie er niet, hij moest roeien, waarschijnlijk in z?n eentje, Topfer zou waarschijnlijk mee doen maar was er toch niet en Pirez is nog geblesseerd denk ik.

Er stond een stevige wind van doel naar doel en die had Harlingen in de eerste helft mee. Toch kwam Harlingen na 5 minuten al op achterstand, de scheids zag in een schouderduw een overtreding en gaf een strafschop. Die wist Tjeard Halbertsma keurig te benutten 1-0. Maar ook Harlingen kreeg even later een strafschop en dat was eigenlijk ook een cadeautje. Daarom schoot Ralf van Hurck de bal waarschijnlijk tegen de paal. In de 20e minuut werd Ralf van Hurck neergelegd in het strafschopgebied en weer kreeg Harlingen, ditmaal een terechte penalty. Dit keer nam Barry Hamstra de strafschop en hij schoot wel raak 1-1. Harlingen viel wat meer aan maar de uitvallen van Oosterlittens waren wel degelijk gevaarlijk. Dat kwam ook omdat Harlingen niet erg attent verdedigde en te veel ruimte weg gaven achterin.

Na zo’n 24 minuten kreeg Oosterlittens een corner te nemen en liet men Jurjen Hofstee vrij staan en hij maakte 2-1.

Het bleef een rommelige wedstrijd in de eerste helft alhoewel Harlingen wel degelijk sterker bleef. Rick Siemonsma zette een goeie aanval op hij gaf de bal aan Ralf van Hurck en die zette Tim Jaarsma helemaal vrij voor doel maar zijn schot was helaas veel te slap. In de 39e minuut probeerde Barry Hamstra het nog een keer en via een tegenstander vloog zijn schot snoeihard in de hoek 2-2. Vlak voor de rust was er nog een kansje voor Oosterlittens helaas voor hen ging de bal ver voorlangs. In de 2e helft ging Harlingen beter spelen, niet goed maar wel beter als in de 1e helft. En na twee minuten in de 2e helft tikte, de wel goed voetballende, Klaas Kuiken al 2-3 in de vijandelijke touwen. Ralf van Hurck was niet geheel fit en werd gewisseld voor Niels Vlottes. Oosterlittens probeerde van alles maar waren vooral verbaal goed. En werd het gevaarlijk dan was keeper Hessel Zuiderhof zeer attent. Na zestig minuten zette Jurjen Breimer een aanval op met Barry Hamstra, Jurjen kreeg de bal terug en wipte het leer netjes over de vallende keeper heen en het was 2-4.

Drewes Janssen werd gewisseld, ik denk dat ‘ie moe was, en Robbin Regtop kwam er in. De laatste 25 minuten werd er van alles nog geprobeerd maar er waren weinig kansen dus doelpunten vielen er niet meer. Wel viel een omhaal op van Niels Vlottes, hij lag geliek met de latte, maar helaas vloog de bal 75 meter over, maar wat een atleet. Het bleef 2-4 dus Harlingen won weer eens en dat geeft hoop voor de nacompetitie, voor Oosterlittens liekt ut niet best, zij degraderen.