Harlingen wint ook van Zwaagwesteinde

HARLINGEN- Op paasmaandag werd het duel tussen Harlingen en Zwaagwesteinde gespeeld. Voor de bezoekers was het al hun tweede duel in drie dagen, want zaterdag speelden ze gelijk tegen Geel Wit. In de wetenschap dat degradatie boven het hoofd van de bezoekers hing, moest er in Harlingen gewonnen worden om niet verder in de kelder weg te zakken.

Harlingen betrad het veld met de wetenschap dat Lemmer en Leeuwarden een dag eerder verloren hadden en de ouwe seunen bij winst de tweede plek op de ranglijst over zouden nemen. Een leuke eerste helft waarin de thuisploeg het effectiefst was, maar Zwaagwesteinde ook regelmatig gevaarlijk dicht bij het doel van Hessel Zuiderhof kwam.

Nadat een schot van Barry Hamstra werd gekeerd en een vrije trap van Ralf van Hurck net over het doel ging, kwam Harlingen toch op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Barry Hamstra werd door Ralf van Hurck goed tegen de touwen gekopt. Niet veel later was daar een prima voorzet van Niels Vlottes op Hamstra, maar zijn kopbal kon tot hoekschop worden gewerkt.

Na een half uur kwam Zwaagwesteinde goed door, maar Norbet Helik zette de beste man keurig van de bal. Vlak daarna de beste kans voor Zwaagwesteinde op de gelijkmaker. Een schot op doel werd door de Harlin-ger defensie van richting veranderd en de al op de grond liggende Hessel Zuiderhof leek te worden verrast, maar kon met z’n voet nog net op tijd redding brengen. Vijf minuten later kon Barry Hamstra (de latere ‘man of the match’) vanaf de zijkant van de zestien de bal hard tegen de touwen schieten en dus een comfor-tabele 2-0 voorsprong. Dat bleef het tot de rust, hoewel Zwaagwesteinde er nogmaals goed uitkwam, maar de Harlinger doelman kwam prima van z’n post.

In de tweede helft maakte Harlingen het karwei af. Na een uur spelen werd een schot van Barry Hamstra gekeerd, waarna Sjouke Bootsma de paal raakte en Klaas Kuiken vervolgens het doel op een haar na miste. Ongeveer twintig minuten voor tijd werd een voorzet van Drewes Jansen onderschept en tot hoekschop ge-werkt. Deze werd genomen door Ralf van Hurck en Bouke Zuiderhof reageerde alert. De keeper leek zijn schot te kunnen onderscheppen, maar viel met bal en al over de doellijn: 3-0.

Een kwartier voor tijd zorgde Barry Hamstra op aangeven van Ralf van Hurck nog voor de 4-0. Vlak voor tijd had er nog een doelpunt bij kunnen komen, toen Robbin Regtop goed doorjoeg op de bal, maar Ralf van Hurck was net een stap te laat om de prima gegeven voorzet binnen te schieten. Een mooie overwinning voor de mannen van Van Slooten.

Het eerstvolgende duel is komende zondag. Dan staat er een lange reis naar Jubbega in de planning.