Harlingen verliest weer fors

HARLINGEN - Ureterp had in deze wedstrijd nog belangen, want zij konden de derde periode winnen. En Harlingen had de eerste periode al, dus was hier niets meer te halen. Ja, de winst en daar moet je altijd voor strijden.

Mathijsz Boonstra zou het doel verdedigen. Dat doen ze om en om bij Harlingen, een vreemde regel, je moet toch de beste in het doel zetten wie dat dan ook maar mag zijn. Helaas voor Matijsz was de spelerskaart van hem niet aanwezig dus kon hij als toeschouwer plaatsnemen. En hij zag dat Ureterp flink van start gingen en in de tweede minuut kregen ze al een vrije trap, randje strafschopgebied. Maar volgens enkele toeschouwers was de overtreding wel degelijk binnen het strafschopgebied, een beetje mazzel dus voor Harlingen. De vrije trap werd in de muur gejaagd.

Na acht minuten was er een snelle aanval over rechts. Breimer werd er uit gelopen, de voorzet kwam en helaas pindakaas raakte Stefan Adema de bal verkeerd en schoot in eigen doel. Harlingen verdedigde niet best en zo kon Jan Kees Dijk ook in scorepositie komen. Zijn kopbal ging echter net naast. Harlingen begon langzaam aan wat beter te spelen en kwam er wat meer uit. Bouke Zuiderhof speelde Barry Hamstra goed aan maar die kon de bal niet goed onder controle krijgen. Maar wat was het verder een genot om die Hamstra soms te zien voetballen, praktisch in z’n eentje tilde hij Harlingen naar een 2-1 voorsprong.
Eerst schoot hij van ver uit de draai in de linker benedenhoek en vervolgens tikte hij in blessuretijd een goeie pass van Jurjen Breimer binnen.

In de tweede helft begon Ureterp weer sterk en kreeg Binne Bijker een dot van een kans die hij, gelukkig voor Harlingen, om zeep hielp. Harlingen wilde wel maar had ook wat pech dat een voorzet van Rick Siemonsma op de lat belandde. Na 57 minuten vergat Breimer in te grijpen en kon Ureterp 2-2 maken. Daarna werd er gewisseld en natuurlijk is dan Tim Jaarsma het haasje, lekker gemakkelijk want deze jongen zegt toch niets. Dit gebeurt veel te vaak en het is dan ook geen wonder dat de man terug gaat naar vv Arum.
Freek Töpfer kwam er in en daar was niets mis mee. Maar heb je zo een man op de bank, gooi hem er dan direct in. In de 67e minuut werd er weer zwak uitverdedigd en gleed keeper Zuiderhof ook nog uit dus kon Jelmer Hijlkema simpel 2-3 maken. Een minuut later pakte keeper Robert Visser uitstekend een vrije trap van Barry Hamstra. In de 69e minuut maakte Jurjen Breimer zijn tweede overtreding en twee keer geel is rood en Ureterp kreeg ook nog een penalty. Kees Jan Dijk benutte die en het was 2-4.

Anne Alberda en Ralf van Hurck werden gewisseld voor Kenneth Dijkstra en Jorik Erents en die laatste is zeker een talentje en kan misschien wel vaker ingezet worden. Maar de wedstrijd was gespeeld. Jorrit Hijlkema maakte nog 2-5 en Rick Siemonsma 3-5 en het werd zelfs nog 3-6. Maar de ellende was nog niet over. Stefan Adema kreeg geel voor praten en direct daarna nog een keer geel. Toen hij vroeg waarom, zei de scheids “Ik zag je mond bewegen.” Hij is waarschijnlijk een gediplomeerd liplezer. Maar door die grap van die goochemerd kan Stefan de eerste twee wedstrijden in de nacompetitie niet mee spelen. VV Harlingen hoopt in de nacompetitie toch nog goed tevoorschijn te komen; deze wedstrijd moet men maar snel vergeten. De eerste uitwedstrijd in de nacompetitie is niet tegen DIO, niet tegen Gronitas maar wel tegen Roden. De eerste wedstrijd is donderdagavond uit in Roden; zondag speelt Harlingen thuis.

Het 90-jarig bestaan en het feest dat daarop volgt begint al wat vorm te krijgen. Bij de ingang van ’t Balkland is een prachtige poort gemaakt door de hardwerkende vrijwilligers Hielke en Siefko Jager, Wilfrid Dijkstra en Berend Visser was de architect. Het materiaal werd geleverd door aannemer Adriaan Aalders. Voor de wedstrijd ging Harlingen 1 even op de foto onder deze fraaie poort.