Harlingen verliest ook van Harkema

HARLINGEN- Na de nederlaag tegen Oerterp van afgelopen week stond Harlingen ook afgelopen zondag op eigen veld met lege handen. Harkema Opeinde was met 4-1 te sterk en het was aan de goede dag van doelman Robin Wagenaar en de niet met precisie mikkende Harkemase spitsen te danken dat de nederlaag niet groter uitviel.

De bezoekers waren feller en hadden het beter spel. Dit resulteerde al na tien minuten in de 0-1, nadat Danny Metz vrij kwam in het strafschopgebied en doel trof. De eerste mogelijkheid voor Harlingen was er na ongeveer een kwartier spelen. Barry Hamstra probeerde het van afstand, maar doelman Waterlander had weinig moeite met het schot. Het is eigenlijk een wonder dat er slechts eenmaal gescoord werd voor rust, want de bezoekers waren regelmatig gevaarlijk voor het Harlinger doel. Gelukkig was keeper Wagenaar goed bij de les en hield Harlingen meerdere malen op de been.

In de 65e minuut kon een Harrekiet alleen op der keeper af en zijn schot belandde via de binnenkant van de paal in het doel: 0-2. Ralf van Hurck probeerde het ook van afstand, maar dat schot kon tijdig tot hoekschop worden getikt. Enigszins gelukkig wist Harlingen de 1-2 te maken. Een speler van Harkema maakte hands binnen de beruchte lijnen en Barry Hamstra knalde de strafschop in de touwen. Veel verder kwam Harlingen niet en in de slotfase liepen de bezoekers uit naar 1-4. Een resultaat om niet te lang bij stil te staan. Komende zondag wacht het volgende duel in en tegen Lemmer.