Harlingen verliest ook laatste wedstrijd

HARLINGEN - Harlingen begon aan deze strijd in de nacompetitie met een 4-1 achterstand. Maar ja, dan heb je weer pech dat de halve defensie geschorst is, en dan moet de trainer maar weer wat verzinnen. Dit keer werd Tjeu Visser van stal gehaald en hij begon op zijn vertrouwde backplaats. De pech was echter niet over want na zes minuten verdraaide Klaas Kuiken zijn knie en hij moest vervangen worden door Rick Siemonsma.

De eerste tien minuten kon Harlingen bijna niet een fatsoenlijke aanval opbouwen. De toevoer van achteren uit was gewoon zwak. Na dertien minuten was er iets wat op een aanval leek, die eindigde met een ziekenhuisbal van Rick Siemonsma. Barry Hamstra leek later door te breken maar werd vastgehouden, de vrije trap schoot hij net over. Vervolgens werd er een overtreding gemaakt op Barry Hamstra die te weinig steun kreeg, de niet al te best fluitende scheids liet doorgaan en zo konden de mannen van Roden een 0-1 voorsprong nemen.

In de 31e minuut batste Sjouke Bootsma er fel in, de bal kwam wat gelukkig bij Barry Hamstra en die maakte het toch weer netjes af; 1-1. Toen was er nog wel wat vertrouwen in een goed resultaat, en Harlingen begon ook wat beter te voetballen. Helaas, in de 36e minuut brak een Roden-speler door, keeper Matijsz Boonstra probeerde hem te stoppen, de speler viel wel wat laat maar toch gaf de scheids een penalty en rood voor de keeper. En omdat Harlingen geen keeper op de wissel had moest Tim Jaarsma op doel, en werd Anne Alberda gewisseld.
Eerst benutte Robbin Rozema nog de penalty en was het 1-2. Vlak voor de wissel kwam er een schot op het Harlinger doel, die zou ver naast gaan maar kwam toevallig toch nog voor de voeten van Bert Roeden en die schoof de bal binnen 1-3, het was over en uit voor Harlingen. Hoewel Harlingen met een man minder speelde kwam er een serie kansen in de tweede helft. Barry kwam een keer net te laat, een schot van Jorik Erents pakte de keeper goed en een vrije trap van Drewes Janssen ging net naast.

Ondertussen ontpopte Tim Jaarsma zich als een redelijke keeper die al stompend en duikend toch een voldoende haalde. Roden geloofde het wel en liet de bal wat rond gaan. Maar ja, dan krijg je toch wel een kansje en een daarvan rondde Rutger v.d. Laan af en het was 1-4. Toch leek het soms wel bumperen voor het doel van Roden, maar de bal ging er niet in. Het werd nog 1-5 en Drewes Janssen wist de stand nog wel iets dragelijker te maken; 2-5. En daar bleef het bij en Harlingen had zijn laatste wedstrijd gespeeld en blijft, gelukkig maar, in de derde klasse.

Het was wel een vreemde competitie met in de eerste twaalf wedstrijden een soms goed spelend Harlingen dat dan ook de periodetitel haalde. De tweede helft van de competitie was een drama, spelers stopten ineens of waren geblesseerd of waren geschorst of hadden feestjes of moesten op vakantie, etcetera, etcetera. Voor een trainer is dat ook iets om grijze haren van te krijgen. En het kwam soms te veel op de kern van een man of vier aan en dat is niet genoeg. Maar fijn, we hebben een mooie halve competitie gehad en een wat mindere, het zij zo. Nu gaat vv Harlingen op 21, 22 en 23 juni het 90-jarig bestaan vieren en dan beginnen volgend seizoen weer van voren af aan.